DruštvoKonjic

Konjičanka, Suvada Poturović: U ramazanu je stalno prisutan osjećaj blagodati od Allaha dž.š.

U toku je mjesec ramazan, najodabraniji mjesec u islamu, koji vjernici provode u postu i ibadetu. Sugrađanka Suvada Poturović podijelila je sa nama svoja osjećanja koja ovaj sveti mjesec budi kod nje, kazavši da je ramazan u njenom domu najdraži gost u toku godine, jer joj donosi duhovnu ispunjenost i zadovoljstvo.

“Ramazan mi donosi radost, snagu i energiju. To je mjesec oprosta i zahvale prema Allahu dž.š., ali i mjesec kada je objavljena naša sveta knjiga Kurꞌan. Sve je u ovom mjesecu lijepo i mirisno, a posebno iftarski trenuci koje dijelimo sa drugima”-kazala je Suvada.

U ramazanskim danima ona nastoji vrijeme maksimalno posvetiti obavljanju vjerskih dužnosti, ali i zajedničkim trenucima sa porodicom i prijateljima, za koje rado priprema iftare i sehure. Dodaje da pažnju posvećuje i onima koji nemaju, jer činjenje dobrih djela je njena vodilja kroz život, a posebno u mubarek mjesecu ramazanu.

“Volim se posebno posvetiti porodici i obavljanju vjerskih dužnosti. Ima dosta lijepih aktivnosti tokom ramazana, druženja nakon mukabele sa ženama, pripremanje iftara, dijeljenje radosti s drugima, davanje sadake onima koji nemaju, tako da je stalno prisutan taj osjećaj blagodati od Allaha dž.š.”-kazala je Suvada.

Svoju zahvalnost prema Bogu ona pokazuje i kroz pisanu riječ. Na svome facebook profilu često podijeli dovu koju prati i njena ilustracija inspirasana određenim trenutkom, sjećanjem ili emocijom iz Suvadinog života.

“Volim na papir prenijeti svoje emocije, a moje riječi prate i moje ilustracije koje sama nacrtam. U tim nekim teškim danima i iskušenjima, nastojim na svoj način, prenijeti sve to na papir. Svaka dova je dobro došla i svaka je upućena Allahu dž.š. i mislim da će jednog dana donijeti dobro”-dodala je Suvada.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button