Novi Konjic

Novi Konjic

Tuesday, 23 January 2018 08:42

Kantarion je najbolji saveznik svih žena

Kantarion se pokazao kao izuzetno uspješan u liječenju mnogobrojnih psihičkih oboljenja, od depresije do traume, a ustanovljeno je i da ima manje neželjenih dejstava od drugih antidepresiva.

Tuesday, 23 January 2018 08:39

Manjak sna skraćuje život

Istraživanje provedeno na osobama s faktorima rizika za bolesti srca i dijabetes povezuje prekratak san s udvostručenjem rizika za smrt od bolesti srca i moždanog udara.

I pedagozi u školama su svjesni te ovisnosti i upozoravaju roditelje na sve učestalije probleme koje ona izaziva

Državljani zemalja zapadnog Balkana, koji već imaju bezvizni režim s Evropskom unijom, prilikom putovanja u neku od 27 država ove zajednice moći će ući tek nakon što im se odobri ulazak.

Pripravnicu iz sudnice u Bologni izbacio je sudija jer smatra da Esma Belfakir nije poštivala kulturu i običaje Italije.

Fudbaleri Igmana iz Konjica u sklopu priprema za drugi dio prvenstva u Prvoj ligi FBiH uz redovne treninge odigravaju i pripremne utakmice. Već su odigrane dvije, prva sa Veležom u Vrapčićima, 1:1 (Sultanić), druga u Zenici protiv člane elite bh fudbala, Čelik, 2:1 (Drljević, B. Bešić).

U prostorijma Fudbalskog kluba Klis u Buturović Polju održana je redovna godišnja Skupšina.

Doktorka Budvig otkrila je "đavolje trojstvo" koje garantuje tešku bolest

Direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Hasim Šabotić ocijenio je da je potrebna veća podrška i pomoć donosilaca odluka u Bosni i Hercegovini kako bi Agencija mogla na adekvatan način odgovarati na svoje zadatke u pogledu prevencije i borbe protiv korupcije.

Federacija BiH je u decembru 2017. godine ostvarila izvoz u vrijednosti 601.764.000 KM, što je za 10,2 posto manje u odnosu na novembar iste godine ili za 10,4 posto više u odnosu na decembar 2016. godine.

Page 1 of 245