U okviru manifestacije “Noći duhovnosti”, sinoć je u Kino sali Narodnog univerziteta Konjic premijerno predstavljen novi video spot Hora “Sejfullah” Konjic.

To nisu krivci primitivci
sto su pokupili mast
korov nikne digod stigne,
ma svaka njima cast

Krivi smo mi


Otkud svi ti paraziti
sto su nam zagustili
nemoj stari moj,
krivi smo mi
sto smo ih pustili

Ma sta su znali djenerali
i brkati majori
jedino da vicu:
pali ali nisu najgori

Krivi smo mi

Ni svi ti silni infantilni
sto su puske sanjali
ne, ne derane,
krivi smo mi
sto smo se sklanjali

Putuj Evropo,
nemoj vise cekati na nas
ne pitaj mnogo,
dospeces i ti na rdjav glas

Putuj planeto,
super smo se druzili
nama je lepo,
taman kako smo zasluzili

Nisu krivci depresivci,
lude i psihopate
sto su rusili pa sada
nama nude lopate

Krivi smo mi

Nisu krivi sedativi
sto ih nisu sputali
sori, matori,
krivi smo mi
koji smo cutali

Putuj Evropo
i pos'lji nam malo peciva
nama je dobro,
sreca jedna neizreciva

Putuj planeto,
ovde se vrag priziva
nama je lepo,
slika jedna neopisiva

Nakon koncerata u Sarajevu i Kaknju ''Melodija'' je predstavljana u prelijepom gradu na Neretvi.

Zagrebačka kantautorski bend Pavel potpuno je atipičan.

Amir Misirlić, poznati BH muzički kritičar rekao je: „Ako hoćete pravi odgovor ne treba da slušate ono šta ću ja reći. Ako hoćete pravi odgovor treba da slušate ljude poput Sunday Stories.“

U Konjicu u ljeto 2017. ekipa iz produkcijske kuće The Esprit production su snimali spot za pjesmu pod nazivom "SANA" - "TEBI" radi se zapravo i o prvoj pjesmi ikada napisanoj na izvornom turskom i arapskom jeziku od strane bosanskih autora.

SEVDAH KONCEPT je zamisao prilagođavanja sevdalinki modernom dobu.

Ovogodišnji “Rock Marathon Demo Fest” u Jablanici trajat će dva dana i to 13. i 14. oktobra. Ova muzička rok manifestacija organizuje se već 11 godina zaredom i samim tim postao je tradicija u ovom gradu na rijeci Neretvi. Do sada, se je održavala u sklopu Jablaničkog ljeta sredinom avgusta. Međutim zbog nekih tehničkih i finansijskih problema, ove godine sve je pomjereno za oktobar. - Prvu noć nastupit će lokalni bend “AnemijA”. Iz Sarajeva nam dolazi “Starbridge”, a iz Goražda svima dobro poznata “Zona isključenja”. Za subotu 14. oktobra planirana su dva nastupa i to sarajevske grupe “Konvoj” i “Versus Tribute to Pearl Jam” iz Jablanice – rekli su nam organizatori ovog i prethodnih festivala, članovi i volonteri OKC '' UrbanArt''-a Jablanica. Festival je podržan od strane općine Jablanica, AMUS-a i Federalnog ministarstva kulture i sporta. .
Pročitajte više na: http://showbiz.avaz.ba/muzika/309758/rokenrol-u-jablanici-13-i-14-oktobra-rock-marathon-demo-fest-uz-zonu-iskljucenja-i-konvoj

Dnevni avaz/Novikonjic.ba

Futavci su ovo ljeto započeli radno, premijerom video spota za drugi singl sa predstojećeg albuma, pod nazivom "Superstar".

Putra u pjesmi "moli Fadila da mu oprosti" jer su on i njegova žena jeli tri puta puta dnevno, prali zube pastom, pušili cigarete uz kafu...

"Časno je znaj, Fadila, ti da poznaješ. Ljudina takva u Bosni danas rijetka je. I ovaj hljeb sa sedam kora uz njega lakši je. Porez na topli obrok i platu od mene halal je", kaže Putra u pjesmi.

Kampanja "Fadile oprosti" pokrenuta je prošle godine na društvenim mrežama nakon premijerove izjave da su među "deset stvari na koje građani troše najviše novca samo tri esencijalne, a ostale bespotrebne". Ova izjava izazvala je lavinu negativnih komentara na račun premijera Novalića. Korisnici društvenih mreža ni danas ne prestaju koristiti hashtag "FadileOprosti".
klix.ba/novikonjic.ba
KONJIC - Po drugi put na našem portalu tema je Hamza Sokolović.

Koncert Alme Subašić, ujedno je bila i završnica 4. festivala glumca BiH, u toku kojeg je Narodni univerzitet organizovao 17 različitih programa.

Proljetni koncert Muzičkog centra Rezonanca održat će se 25. aprila sa početkom u 19:00 sati u kino sali Narodnog univerziteta u Konjicu.