Svjetski dan dijabetesa 14.11., Udruženje građana dijabetičara "Dijabetes" obilježilo je besplatnim mjerenjem šećera u krvi, kao i nizom drugih aktivnosti.

“Zločini u naše ime, tišine o našim zločinima”, naziv je rada nastalog kao rezultat dvogodišnjeg istraživanja autorica Belme Bećirbašić i Ivane Stanković o problematičnom naslijeđu ratne prošlosti Armije i MUP-a RBiH na području Konjica i zločinima počinjenim nad srpskim i hrvatskim vojnicima i civilima u vrijeme trogodišnje opsade grada od strane JNA/VRS-a, odnosno HVO-a.

Prije nekoliko mjeseci na istom mjestu pronađeno još jedno neeksplodirano ubojito sredstvo.

Na vozilima je nastala veća materijalna šteta, nema povrijeđenih.

U jeku javnih rasprava po mjesnim zajednicama zavirili smo detaljnije u nacrt Budžeta općine Konjic za 2019. godinu, gdje smo pronašli i neprofitne organizacije (udruženja i NVO), koje općina Konjic obilato dozira mjesečnim finansijskim apanažama.

Svjetski dan dijabetesa Udruženje građana dijabetičara "Dijabetes" obilježiće besplatnim mjerenjem šećera u krvi, 14.11. u Bingu, od 10 do 12 sati.

Mirza Velić je odlučio iskoristiti resurse prirode, vlastito znanje i ljubav prema domaćim proizvodima kako bi napravio posao koji planira proširiti u budućnosti.

Page 1 of 358