Nedim Jusufbegović, šef stručnog štaba konjičkog Igmana - Bit ćemo bolji na proljeće

Fudbaleri konjičkog prvoligaša Igmana jesenji dio sezone su završili na desetom mjestu sa osvojenih 19 bodova. Kod kuće su ostvareni rezultati, Goražde, 2:0, Zvijezda 0:0, Novi Travnik, 2:0, Bosna, 3:0, Jedinstvo,1:0, Slaven, 3:0, Orašje, 1:1 i Velež, 0:1, na strani, Olimpik, 1:3, Metalleghe BSI, 0:0, Bratstvo, 0:2, Čapljina, 0:0, TOŠK, 0:1, Rudar, 0:3 i Vitez, 0:1. Zabijleženo je pet pobjeda, četiri remija i šest poraza.

Konjičani su postigli 13, a primili 12 golova. Po tri gola su dali Maid Graho i Senad Kašić, po dva je dao Sanin Klarić, po 1 Milorad Albijanić, Edvin Rastoder, Marko Savinović, Ajdin Sultanić i Nedim Oglečevac. Odbrana Igmana je prmila 12 golova, pa treća obrana u ligi, iza Olimpik, 6, i Veleža 9 primljenih golova. Po broju gledalaca Igman je četvrta ekipa po gledanosti iza Veleža, Jedinstva i TOŠK - a.

U jesenjoj sezoni po opštem mišljenju najviše je pokazao 23 - godišnji golman Vasilije Kolak. Četiri kola prije kraja prvog dijela prvenstva mlađani golman je bio sa najmanje primljenih golova, 6. Njegove sjajne odbrane na gotovo svim utakmicama su
vidjeli ljudi od struke i već duže vrijeme skoro svi najbolji bh. klubovi su se zainteresovali za njega, a po našim saznanjima najbrži je bio aktuelni prvak mostarski Zrinjski.

Do 11 kola Igman je bio među prvih osam ekipa na tabeli, ali u posljednja četiri jesenja kola Konjičani su od mogućih 12, osvojili samo bod, pa su došli u situaciju da se brinu za opstanak u prvoligaškom društvu.

O učinku Igmana u jesenjoj sezoni, šef stručnog štaba FK Igmana, Nedim Jusufbegović nam je rekao: "Po prikazanom na terenu smatram do smo zaslužili 3 - 4 boda više. Međutim, s obzirom na okolnosti kako smo ušli u sezonu i da je bila nova ekipa sa igračima koji nisu puno igrali prije nego što su došli kod nas, onda je ovo realna pozicija na tabeli ".

_ Šta očekujete u proljećnom dijelu sezone ?

"Želimo da budemo puno bolji na proljeće i da osiguramo opstanak u skladu sa tim trebamo i pokušat ćemo dovesti igrače koji nam u skladu sa tim ciljevima mogu pomoći ", kazao je šef struke konjičkog Igmana, Nedim Jusufbegović.


Ismet Nimanović

Rate this item
(2 votes)