PUŠU NEKI NOVI VJETROVI: Općina Konjic finansijski podržala VIPK-ov novogodišnji projekat «Karneval dječijih osmijeha”

FOTO: VIPK (arhiv, KDO2017) FOTO: VIPK (arhiv, KDO2017)

Kako saznajemo, općina Konjic na ime podrške “5. Karnevalu dječijih osmijeha” koji se održava i ove godine u Konjicu, a u organizaciji Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije” i portala Novikonjic.ba odborila je 500 KM i ovo je prvi put da su volonteri dobili budžetsku podršku za svoju aktivnost u proteklih 11 godina rada i postojanja.

Pored općine Konjic, stiže podrška iz nekoliko lokalnih preduzeća sa namjerom da pomognu ovogodišnji multietnički karneval koji tradicionalno okuplja djecu svih nacija u Konjicu o čemu će više podataka biti uskoro objavljeno.

Organizatori upućuju zahvalnosti svima te pozivaju zainteresovane roditelje da požure sa prijavama svojih mališana. Krajnji rok je 20. 12. 2018. godine do 18:00 sati SMS ili viber porukama na kontakt telefon 061 587 561 u kojima će navesti ime i prezime djeteta, godinu rođenja, ime roditelja i kontakt telefon.

Podsjećamo javnost, tradicionalno u povodu predstojećih novogodišnjih praznika Udruženje “Volonteri i prijatelji konjičke regije” u saradnji sa portalom Novikonjic.ba i društveno-odgovornim preduzećima i pojedincima želi djeci Konjica organizovati zabavne radionice i podjeliti skromne slatke paketiće, a nakon što se završi maskirni defile male i velike raje kroz kroz ulice Konjica. U Karneval su dobrodošla sva djeca radi kojih se i organizuje ova manifestacija.

VEZANA VIJEST: http://novikonjic.ba/index.php/bih/item/5571-aktuelno-najljepsa-novogodisnja-bajka-pripremite-se-za-5-karneval-djecijih-osmijeha

Novikonjic.ba

Rate this item
(6 votes)