AKCIJA “NISTE SAMI”: Iz kuhinje u Mostaru volonteri dostavljaju tople obroke za starije samce u Konjicu

Jučer su na kućni prag za deset naših starijih sugrađana samaca transportovani prvi topli obroci iz Mostara u Konjic čime se akcija “Niste sami” proširila i na naš grad.

“Presretni i ponosni jer smo danas počeli sa projektom "NISTE SAMI" u partnerstvu sa udruženjem Pomozi.ba u gradu Konjicu podjelom toplih obroka na kućni prag, to jest za 10 starih samaca. Tako da sada svakodnevno pripremamo obroke za 60 starih samaca. 50 u Mostaru i 10 u Konjicu. Ovom prilikom zahvaljujemo se našem partneru koji nas je podržao u proširenju naše akcije na grad Konjic, zatim Vama donatorima kojima nije važno gdje se provodi naš projekat, da li je to Mostar, Konjic ili bilo koji grad Hercegovine, već je Vama donatorima prioritet da li su osobe u potrebi ili ne, bez obzira na vjersku, nacionalnu, teritorijalnu pripadnost. Isto tako zahvaljujemo se Pekari "Ello" u Konjicu koja nam je donator hljebova za svakodnevne obroke korisnicima u Konjicu. Naravno, da bi mnogo teže bilo sve ovo sprovesti u djelo bez naših volonterki iz grada Konjica gosp. Lejla Pribinja i gosp. Ajla Makan koje su na sebe preuzele obavezu svakodnevnog djeljenje obroka na adrese naših starih samaca.” – saopćeno je iz Udruženja “Zajedno za naš grad” Mostar.

Također je navedeno, da se:

“uplate primaju na Pay Pal Udruženja; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sa naznakom za topli obrok. - račun Udruženja za uplate iz inozemstva ; Raifaizzen Banka Swift code :RZBABA2S, IBAN :BA39160000130790058

Račun Udruženja za uplate unutar BiH; 1610000130790058, Raiffeisen Banka, sa naznakom za topli obrok.

Svi građani Konjica koji žele donirati i pomoći akciju, a žive u Konjicu mogu to učiniti predajom donacije gosp. Lejla Pribinja (naravno dobijete primjerak uplatnice) ili u prostorije Udruženja M.Tita 177 , Mostar svakim radnim danom od 10 do 13 h. Zajedno se može mnogo.”

Podsjećamo, da su mostarski volonteri prije nekoliko dana održali i radni sastanak sa Nadirom Đapo, direktoricom JU Centar za socijalni rad Konjic u cilju što kvalitetnijeg obavljanja ove humanitarne akcije.

Fotografija U.G. "Zajedno za naš grad" Mostar.

Novikonjic.ba

Rate this item
(2 votes)