KONJIC: Održana sjednica Komisije za dodjelu priznanja za građanski aktivizam i razvoj demokratije

FOTO: Novikonjic.ba FOTO: Novikonjic.ba

Pod predsjedavanjem Adisa Muhibića, predsjednika Udruženja "Volonteri i prijatelji konjičke regije" večeras je održana sjednica Komisije za dodjelu priznanja za građanski aktivizam i razvoj demokratije u lokalnoj zajednici za 2018. godinu.

Članovi Komisije: prof. dr. Marijana Šećibović, novinar Mirsad Čukle i Semira Jablić, volonterka godine 2017. razmatrali su pristigle prijedloge na javni poziv te uz naknadnu saglasnost odsutne članice, novinarke, Vanje Šunjić izabrali ovogodišnje laureate priznanja kojeg dodjeljuju Udruženje VIPK i portal Novikonjic.ba.

Građani su dostavili prijedloge za osam (8) kandidata i kandidatkinje iz lokalne zajednice, a to su: Lamija Mezit (Orahovica), Maja Džumhur, Smajo Guska, Irfan Jusufović (Trešanica), Inicijativa građana humanista (Čelebići), Anis Kosovac (Donje Selo), Adnan Džumhur (Pleha) i Balić Behir (Centar).

Komisija je donijela i odgovarajuću odluku, a javnost će 1. decembra na svečanosti upriličenoj povodom 5. decembra Svjetskog dana volontera biti upoznata o dobitnicima nagrade i drugim detaljima.

Novikonjic.ba

Rate this item
(1 Vote)