I KLIS USTAO NA NOGE: Nepravda sa milion razloga za milion KM mora biti ispravljena - upućeni prijedlozi za novi budžet općine Konjic

Na dva posljednja sastanka stanovnika MZ Neretvica, održana 15. (javna rasprava o Nacrtu budžeta) i 21. novembra tekuće godine (javna tribina), jednoglasno je donesen zaključak da je konačno došlo vrijeme da se budžetom Općine Konjic za 2019. godinu ispravi nepravda učinjena prema ovom kraju i svim njegovim građanima.

"Tako je na adresu Komisije za izradu budžeta, načelnika Općine Konjic i predsjedavajućeg Općinskog vijeća poslan zahtjev u kojem se jasno traži da se u budžet za godinu koja predstoji uvrsti nekoliko stavki koje se odnose na naš prostor.

Stvar je veoma jednostavna: Tražimo, iz milion razloga, da se za područje Klisa iz budžeta izdvoji 1 000 000 KM i to za sljedeće projekte:
? Vodovod Oteležani - Gorani = 100 000 KM;
? Izrada prostornih planova za naselja Buturović - Polje i Goransko Polje = 30 000 KM;
? Izrada projektne dokumentacije i početak radova na izgradnji nasipne brane u Buturović - Polju = 150 000 KM;
? Uređenje industrijske zone u Goranskom Polju = 45 000 KM;
? Rekonstrukcija i izgradnja puta za Studenčicu = 80 000 KM;
? Sanacija lokalnih seoskih puteva i drugih infrastrukturnih objekata na prostoru MZ Neretvica s prioritetom betoniranja puteva gdje su obezbjeđene mreže = 595 000 KM.

Ukupno: 1 000 000 KM!

Tražimo da se navedeni zahtjevi, koji su mizerni u odnosu na ono što je uloženo i što se ulaže u neke druge dijelove Općine, po hitnom postupku uvrste u Budžet te od toga nećemo odustati ni pod koju cijenu.

Bitno je istaknuti da navedena cifra čini tek 14% iznosa predviđenog za kapitalne grantove u 2019. godini." - saopćeno je na FB stranici Buturović Polje.

VEZANA VIJEST: http://novikonjic.ba/index.php/bih/item/5483-konjic-odrzane-javne-rasprave-gradani-nikada-aktivniji-i-bucniji-po-pitanju-nacrta-budzeta-opcine-konjic-za-2019-godinu

Fotografija Buturović - Polje.

Novikonjic.ba

Rate this item
(2 votes)