KONJIC: OBILJEŽIMO ZAJEDNO DAN DRŽAVNOSTI BIH

Obilaskom Šehidskog mezarja sa početkom u 11:00 sati u nedjelju počinje obilježavanje 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Konjicu.

Porodice, građani, boračka udruženja, političke partije i NVO položit će cvijeće na spomen obilježju poginulim maloljetnim pripadnicima ARBIH kod Srednje škole, a zatim na Musali na spomen obilježju poginulim policajcima, Partizanskom groblju, spomen obilježju „Crnih labudova“, djeci-žrtvama rata i na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima na Trgu državnosti „Alija Izetbegović“ u centru Konjica.

Svečanost obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH bit će nastavljena Svečanom akademijom u Kino sali Narodnog univerziteta u 13:00 sati

U programu prožetom kratkim filmom o konjičkim brigadama, performansom učenika I OŠ „Bosna kroz vijekove“, muzičkim dijelom i učešćem hora II OŠ Konjic, folklorom BZK „Preporod“, publici će se predstaviti i pisac Esad Bajić „Zapisom o zemlji“, a obratit će se i predstavnici općine Konjic.

U 14:00 sati u Galeriji Narodnog univerziteta bit će otvorena izložba radova sa radionice u organizaciji aktiva nastavnika Likovne kulture „Za rođendan Bosni i Hercegovini“.

Pozivamo građane Konjica da prisustvuju manifestacijama obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Posebno pozivamo sve Konjičanke i Konjičane da svojim učešćem uveličaju svečanost polaganja cvijeća na spomen obilježjima oslobodiocima Konjica i na taj način pokažemo naš dosljedan put borbe protiv fašizma i očuvanja identiteta Bosne i Hercegovine.

Također pozivamo sugrađane da svojim prisustvom uveličaju i Svečanu akademiju te posjete likovnu izložbu vrijednih učenika i nastavnika.

Koristimo priliku, da pohvalimo predstavnike lokalne vlasti općine Konjic koji su nakon niza godina dobronamjernih primjedbi i sugestija građana, NVO, pa i našeg portala odlučili obilježavanje ovog značajnog datuma uraditi na dan kada to čini cijela domovina.

Također, za pohvalu je i tradicionalna organizacija svečane sjednice SDP Konjic povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Još jednom pozivamo građane da svojim prisustvom uveličaju sadržaje upriličene u povodu obilježavanja ovog značajnog datuma u historiji Bosne i Hercegovine.

Novikonjic.ba

Rate this item
(1 Vote)