U Konjicu se i dalje krše dječija prava

Eklatantan primjer dolazi iz Mjesne zajednice Trešanica, a to je košarkaški poligon kojeg od 2009. godine roditelji i aktivisti Udruženja "Volonteri i prijatelji konjičke regije" traže od načelnika Konjica, g. Emira Bubalo, da se vrati djeci od strane nemarnih općinskih službi.
Poligon je kao takav ucrtan u Gruntovnici i već godinama je pretvoren u ilegalni parking motornih vozila nesavjesnih građana. O neuređenim parkovima Konjica za malu i veliku raju, drugom prilikom. Godinama se u našem gradu pojedinci i pojedinke bave formom, a ne suštinom kada su djeca u pitanju. Lijepo je puštati balone, praviti kiflice, organizovati prijem u Uredu načelnika i druge sitnice, ali bi bolje bilo da svi koji istinski brinu o prosperitetu djece Konjica podignu svoj glas i djeluju praktično. Formalnost nije nešto što je poželjno i ne donosi napredak djeci Konjica.
Mi nastavljamo dalje pozitivnu i konkretnu borbu za djecu i mlade Konjica, kojima ovom prilikom od srca čestitamo čestitamo 20. novembar - Međunarodni dan dječijih prava! - saopćeno je iz Udruženja VIPK.
Novikonjic.ba
Rate this item
(1 Vote)