Konjic / Obilježen Dan srednjoškolaca: Položeno cvijeće na spomenik maloljetnim borcima ARBIH

FOTO: Vijeće učenika SMŠ FOTO: Vijeće učenika SMŠ

U školskom amfiteatru uz prisustvo velikog broja učenika održano je predavanje povodom Dana srednjoškolaca – 17. novembra.

“Poseban akcenat ovogodišnje aktivnosti bio je na predavanju, sjećanju i odavanju počasti poginulim maloljetnim borcima ARBIH sa područja općine Konjic. Smatramo, kako su mladi u našoj državi nedovoljno upućeni u dešavanja iz prošlosti te da nemaju dovoljno razvijenu svijest šta predstavlja žrtva tih ljudi za sve nas danas. Mi danas trebamo ukazivati i čuvati od zaborava sjećanje na te mlade, hrabre ljude.” – kazala je za portal Novikonjic.ba predsjednica Vijeća učenika, Lejla Mehanoli.

Uz prisustvo predstavnika škole i Vijeća učenika položeno je cvijeće na spomeniku maloljetnim dobrovoljcima naše opštine koji se nalazi pored škole.

Ovo je početak aktivnijeg djelovanja Vijeća učenika naše škole koje u novom sazivu planira veliki broj raznovrsnih akcija koje će donijeti korist kako učenicima tako i čitavoj zajednici. – poručili su naši srednjoškolci.

Podsjećamo, 17. novembar - Dan srednjoškolaca, obilježava u znak sjećanja na studentske proteste u Pragu 1939. godine, kada su studenti protestvovali protiv nacističkog režima, a strijeljani su bez prethodnog suđenja.

Novikonjic.ba

Rate this item
(1 Vote)