Domaći fudbal / Najava, 13. kolo Prve lige FBiH - Najzanimljivije u Gradačcu, Konjicu i Vitezu

Derbi 13. kola se igra u Gradačcu gdje trećeplasirana Zvijezda, 23 boda prima u goste petoplasiranu ekipu TOŠK -a iz Tešnja.

Domaći imaju prednost igraju pred svojim navijačima, a Tešnjaci su sigurno najprijatnije iznenađenje, očekuje se tvrda i neizvjesana utakmica koja je povjerena Sanelu Siliću iz Cazina, pomagat će mu Hasan Nanić iz Bužima i Mostarac Sanel Grljević, dok je posmatrač suđenja još jedan Mostarac, Sead Jakić

Na Gradskom stadionu u Konjicu osmoplasirani Igman, 18 bodova, će ugostiti Orašje koje je za mjesto bolje plasiran od svog domaćina i ima bod više od rivala Igmana. Konjičani su u prošlom kolu poraženi u Kaknju, 0:3, igrali su bez četvorice igrača, "žutica ", ali to ih ne opravdava. Puleni šefa struke Konjičana Nedima Jusufbegovića če imati težak zadatak, ali su uvjereni u nastavak serije pobjeda na svom travnjaku. Glavni će biti na ovom susretu, Goraždanin Ernis Džemidžić, pomagat će mu sugrađanin, Admir Hadžiavdić i Livnjak, Marko Grebenar, a to će sa puno pažnje kontrolisati Sarajlija, Ermin Halilagić.

Lider na tabeli mostarski Velež u ovom kolu gostuje kod ekipe koja se bori za opstanak, Viteza. Rođeni su u punom zamahu, sve osim pobjede Veleža će biti veliko iznenađenje.

"Fenjeraš" Novi Travnik će ugostiti ekipu Čapljine koja je u prošlom kolu poslije posta od tri utakmice bez boda na svojim Bjelavama savladala bivšeg premijerligaša ekipu Metalleghe BSI iz Jajca. Ovo je prilika Čaljincima da se vrate neporaženi, a Novotraničanima posljednja šansa da sa pobjedom u nastavku prvenstva imaju nade za opstanak u prvoligaškom društvu.

Domaće pobjede u ovom kolu očekuju Goražde i Metalleghe BSI protiv Rudara, odnosno, Jedinstva, mada obje gostujuće ekipe nisu ovakvog stava jer su u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazala da imaju kvalitet. U Jajcu glavni sudija je Čitlučanin Dario Karačić, Kuprešanin Josip Čolić i Mostarac Marko Zelenika će mu pomagati, dok je glavni bos na utakmici, Ahmet Ibranović iz Gradačca. U Goraždu će se najviše pitati, Bišćanin Adnan Kasupović, uz potporu Sarajlija, Harisa Ljuce i Mirze Tičića uz oko sokolovo Seada Hasanovića.

U Gračanici 11- plasirana ekipa Bratstva, 15 bodova na svom terenu dočekuje predposljednju visočku Bosnu, 9 bodova, obje ekipe su, posebno gosti u teškom položaju, ipak, domaćini su favoriti.

Drugplasirani Olimpik bi u ovom kolu trebao imati " lagani " domaći zadatak u utakmici sa Slavenom iz Živinica, ali u najvažnojoj sporednoj stvari na svijetu, fudbalu je sve moguće.

Subota, 03. novembar u 13:30 sati,

Konjic: Igman - Orašje , glavni sudija: Ernis Džemidžić ( Goražde ), pomoćnici:Admir Hadžiavdić ( Goražde ) i Marko Grebenar ( Livno ), 4. sudija: Marin Pavlović ( Ljubuški ), delegat: Muahemed Huzbašić ( Fojinca ), posmatrač suđenja: Ermin Halilagić ( Sarajevo ).

Jajce: Metalleghe BSI - Jedinstvo , Dario Karačić ( Čitluk ), Josip Čolić ( Kupres ) i
Marko Zelenika ( Mostar ), Elvedin Topuzović ( Tuzla ), Željko Soko ( Čapljina ), Ahmet
Ibranović ( Gradačac ).

Goražde: Goražde - Rudar , Adnan Kasupović ( Bihač ), Haris Ljuca i Mirza Tičić, Deni
Ćatibović, Miro Pandžić, Sead Hasanović svi Sarajevo.

Gračanica: Bratstvo - Bosna , Josip Martinović ( Čapljina ), Armin Jelin ( Mostar ) i Sanel Herceglija ( Sarajevo ), Kenan Bajraktarević ( Orašje ), Safet Radmilović ( Goražde ), Anto Sučić ( Nova Bila ),

Gradačac: Zvijezda - TOŠK , Sanel Silić ( Cazin ), Hasan Nanić ( Bužim ) i Sanel Grljević ( Mostar ), Darko Obradović ( Stolac ), Ljuban Frljić ( Vitez ), Sead Jakić ( Mostar ).

Novi Travnik: Novi Travnik - Čapljina , Mahir Mehmedičević ( Gradačac ), Mario Grgić
( Odžak ) i Mikola Bošnjak ( Pelagićevo ), Edin Mujkić ( Doboj Istok ), Zlatan Pavljašević ( Lukavac ), Besim Dervišbegović ( Orašje ).

Vitez: Vitez - Velež , Semir Sarajkić ( Sarajevo ), Sahib Smriko ( Zenica ) i Edis Šesto (
Sarajevo ), Azem Karić ( Zenica ), Karlo Jurišić ( Posušje ), Asmir Budimlić ( Bihać ).

Nedjelja, 04. novembar u 13:30 sati,

Sarajevo: Olimpik - Slaven , Mirza Kazlagić ( Cazin ), Amir Hušidić ( Velika Kladuša ) i
Edin Zjakić ( Bihać ), Haris Haklić ( Sanski Most ), Renato Buhić ( Mostar ), Muamer Bureković ( Zenica ).


Ismet Nimanović

Rate this item
(0 votes)