PRIJAVE U TOKU: Mala škola novinarstva u Konjicu

Neformalna grupa mladih entuzijasta (Semira Jablić, Sejo Ivković, Irma Kurtić i Muamera Tabak) uz podršku portala “Novikonjic.ba”, Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije” i “Melody Art Caffe”-a poziva konjičke studente/ice novinarstva, društvenih nauka i sve zainteresovane sugrađane da se prijave na “Malu školu novinarstva”.

“Polaznici škole imat će priliku da se teoretski i praktično upoznaju sa osnovama pisanja novinarskog teksta, učit će prepoznati lažne vijesti u on-line medijima, educirati se osnovama intervjua te savladati profesionalnu upotrebu diktafona. Svi zainteresovani za učešće trebaju dostaviti motivaciono pismo i CV (biografiju) na email adrese: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., najkasnije do subote, 20. oktobra do 12:00 sati. Nakon završetka škole najbolji polaznici će dobiti certifikat za učešće, kao i priliku honorarnog rada u redakciji „Novikonjic.ba“ – kazala je za naš portal Semira Jablić, koordinatorica “Male škole novinarstva”.

Predavači u školi su novinari: Mirsad Čukle (FENA, Mojkonjic.com, Novikonjic.ba) i Vanja Šunjić (Federalna.ba, Novikonjic.ba, Radio Otvorena mreža, Udrimuski.ba), Sanela Muhibić (korektor i lektorica Novikonjic.ba) i ostali.

Mala škola novinarstva finansijski je podržana kroz Program Omladinske banke Konjic (Fondacija “Mozaik") i općine Konjic u iznosu od 630 KM (ukupno budžet 1580 KM) te će biti organizovana u periodu od nedjelje, 21. oktobra do utorka, 23. oktobra 2018. godine u Konjicu.

VEZANA VIJEST: http://novikonjic.ba/index.php/bih/item/5015-aktuelno-potpisani-ugovori-za-nove-projekte-omladinske-banke-konjic-u-2018-godini

Novikonjic.ba

Rate this item
(1 Vote)