Vahid Karavelić, general Armije Republike BiH: Pet ključnih razloga zašto glasam za Denisa Bećirovića

SARAJEVO, (Patria) - Vahid Karavelić, general Armije Republike BiH i bivši komandant Prvog korpusa Armije Republike BiH pružio je javnu podršku Denisu Bećiroviću u izboria za člana Predsjedništva BiH navodeći pet razloga zbog kojih se odlučio dati podršku Bećiroviću.

Došlo je vrijeme da građane Bosne i Hercegovine u Predsjedništvu BiH predstavlja čovjek koji zna i smije čvrsto braniti državnost, integritet i kontinuitet države Bosne i Hercegovine. U nizu argumenata koji su me opredijelili da svoj glas dam Denisu Bećiroviću, izdvajam pet, prema mom mišljenju najznačajnijih.

1. Za Denisa Bećirovića ću glasati zato što ima izvanredne rezultate koji dokazuju da zna i hoće.

On je u svojoj političkoj i akademskoj karijeri postigao odlične rezultate. U parlamentu je bio najefikasniji poslanik s najvećim brojem usvojenih zakona, odluka i inicijativa. On je svojim djelovanjem pokazao da u ovom izazovnom vremenu još uvijek postoje ljudi koji se ne bore samo za sebe, nego za sve bh. građane. Upravo zato i zaslužuje da bude pozdravljen kao dobrodošao, smion i odgovoran lider. Upamćen je do sada veliki broj važnih zakonskih projekata koje je Bećirović inicirao i koji su usvojeni u najvišem zakonodavnom organu naše države

2. Za Denisa Bećirovića ću glasati zato što je predvodnik probosanskih snaga.

Denis Bećirović okuplja sve građane kojima je Bosna i Hercegovina u srcu i koji se bore za njen napredak. Bećirović je faktor ujedinjenja, a ne razdora. Njegovu kandidaturu podržava sedam političkih partija, stotine nevladinih organizacija, udruženja i veliki broj uglednih ličnosti iz naše zemlje. Jedini je kandidata za Predsjedništvo BiH koji ima snažnu međunarodnu podršku. Njegovu kandidaturu podržali su brojni premijeri evropskih država i 34 političke partije iz Evropske unije.

3. Za Denisa Bećirovića ću glasati zato što se najsnažnije zalaže za ulazak Bosne i Hercegovine u NATO i EU.

On je jedini kandidat za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine koji ima jasnu viziju reformi i sigurnog puta Bosne i Hercegovine u članstvo NATO-a i EU. Njegov program rada je realan, jasan i ostvariv. Ima platformu za jačanje državotvorne svijesti građana i zna kako izgraditi našu zemlju kao modernu, demokratsku, socijalnu i pravednu državu.

4. Za Denisa Bećirovića ću glasati zato što je uvaženi univerzitetski profesor i autor velikog broja priznatih knjiga i naučnih radova.

U radu se oslanja isključivo na znanje, istinu i argumente. Njegova egzistencija ne zavisi od politike, ali se za politiku odlučio iz želje da svojim znanjem pomogne građanima Bosne i Hercegovine da bolje žive i da ovdje pronađu posao i zasnuju porodicu, kako bismo zaustavili masovno iseljavanje cijelih porodica iz naše države. Denis Bećirović je pored svega dobitnik niza nagrada i priznanja.

5. Za Denisa Bećirovića ću glasati zato što je pošten, odgovoran i sposoban političar.

Jedan je od malobrojnih političara koji nije kompromitiran i koji nema nijedne mrlje u karijeri. To mu daje pravo da se beskompromisno bori protiv korupcije i organiziranog kriminala. Njemu je država Bosna i Hercegovina apsolutni prioritet. Svoju odanost domovini i njenim građanima pokazao je nebrojeno puta suprotstavljajući se svima onima koji se prema Bosni i Hercegovini ne odnose s poštovanjem. Nepokolebljivo štiti suverenitet, teritorijalni integritet, međunarodno-pravni subjektivitet i nezavisnost Bosne i Hercegovine, kao i dostojanstvo svih njenih građana.

nap.ba-novikonjic.ba

Rate this item
(0 votes)