Domaći fudbal / Najava, osmina - finala kupa BiH, Rudar Prijedor - Klis

U okviru osmine - finala Kupa Bosne i Hercegovine fudbaleri Klisa iz Buturović Polja, članovi Druge lige FBiH, grupa, Jug će gostovati u Prijedoru gdje će se sastati sa članom Prve lige RS -a, bivšim članom elite bh. fudbala Rudar Prijedorom.

Fudbaleri Klisa su osvojili Kup Hercegovačko - neretvanskog Kantona, a u 1 / 16 finala Kupa BiH, zbog odustajanja dobojske Sloge direktno su se plasirali u osminu - finala.

Pred ovu utakmicu, Nedim Kudra, već fudbalska legenda, bivši igrač konjičkog Igmana, mostarskog Veleža, GOŠK - a iz Gabele, sarajevskog Željezničara za koji je prve sezone u ovom trofejnom klubu odigrao 26 utakmica, sada igra u hercegovačkom Hofenhajmu, doživljava novu mladost, a i pomoćni je trener prve ekipe, za portal novikonjic.ba kratko nam je rekao:

"Bit će to sigurno teška i neizvjesna utakmica. Rudar je jedna mlada ekipa, željna dokazivanja, na našoj strani je iskustvo i mislim da uz maksimalnu borbenost i ozbiljnost prolazimo u četvrt - finale najmasovnijeg takmičenja u BiH. Ovaj narod u Klisu to i zaslužuje." -kazao je Nedim Kudra.


Ismet Nimanović

Rate this item
(0 votes)