KONJIC / INICIJATIVA GRAĐANKI MOSTARA: Održan sastanak na temu jače uloge žena u lokalnim vijećima

U okviru projekta „Za jaču ulogu žena u lokalnim vijećima“ kojeg implementira Inicijativa građanki/na Mostar uz podršku Ambasade SAD-a u BiH jučer je održala sastanak sa ženama, članicama političkih stranaka, članicama nevladinih organizacija i udruženja građana u Konjicu.

Na sastanku se razgovaralo o načinu djelovanja žena u predstavničkim i zakonodavnim tijelima u Bosni i Hercegovini gdje su se prisutnim obratile Armina Lazarević, vijećnica u OV Konjic, te dopredsjedavajuća Skupštine HNK Vesna Saradžić. Vijećnica Lazarević se u svom obraćanju posebno osvrnula na rad Općinskog vijeća Konjic i inicijativa koje su pokrenute u vijeću, a za koje nije postojala većina.

Dopredsjedavajuća Skupštine HNK Vesna Saradžić upoznala je prisutne sa radom Skupštine HNK kao i sa inicijativom koju je uputila prema Ministarstu zdravstva FBiH da se iznađu sredstva za kupovini mobilnog mamografa u FBiH.

Članice NVO "Volonteri i prijatelji konjičke regije" Zuhra Omerović i Elvisa Salčin govorile su o značaju nevladinog sektora u Konjicu kao i o uspješnim akcijama ovog udruženja.

Fotografija Inicijativa građanki i građana Mostar.

Fotografija Inicijativa građanki i građana Mostar.

Novikonjic.ba

Rate this item
(1 Vote)