SDP traži ostavku načelnika Jablanice Salema Dedića zbog izazivanja saobraćajne nesreće

OO SDP BiH Jablanica zatražio je od opštinskog načelnika Salema Dedića da iz moralnih razloga podnese ostavku na ovu funkciju nakon što je skrivio saobraćajnu nesreću službenim vozilom.

Načelnik Opštine Jablanica Salem Dedić (SDA) skrivio je u petak 11. maja saobraćajnu nesreću na magistralnom putu M-17 u Donjoj Jablanici prema Mostaru.

Dedić je nesreću skrivio službenim vozilom Škoda Octavio, a nakon nesreće pobjegao je s lica mjesta prema Mostaru. Auto je zatim ostavio u Autoservis radnji Žilić, koja je inače u vlasništvu Dedićevog službenog vozača Saše Žilića.

Jablanički načelnik se u policiju javio tek dva sata nakon skrivljene nesreće, prenosi NAP.

– Osoba inicijala D. S. iz Jablanice vozilom Škoda Octavija i K. M. iz Jablanice vozilom Dacia Duster imali su saobraćajnu nezgodu u Donjoj Jablanici. Policija je obavila uviđaj i pričinjena je manja materijalna šteta – potvrđeno je iz MUP- HNK.

U SDP-u smatraju da Dedićevo bježanje s lica mjesta predstavlja bježanje od odgovornosti.

– OO SDP BiH Jablanica poziva načelnika Dedića da, kao znak ljudske i moralne odgovornosti ne samo prema učesnicima navedene saobraćajne nesreće, već i prema građanima Jablanice, podnese ostavku na funkciju koju obnaša.

Bijeg sa mjesta saobraćajne nesreće predstavlja uobičajen način funkcionisanja Salema Dedića, odnosno njegovog bježanja od odgovornosti za stanje u Opštini čiji je načelnik.

Ne ulazeći u motive zbog kojih je načelnik Dedić pobjegao sa mjesta nesreće, smatramo da je ovaj gest neprimjeren ljudskim i zakonskim standardima, te kao takav mora biti sankcionisan, a najmanje što Salem Dedić kao načelnik Opštine Jablanica treba učiniti, jeste da podnese ostavku na funkciju kojoj očigledno nije dorastao i iste nije dostojan – smatraju u SDP-u.

index.ba-novikonjic.ba

Rate this item
(0 votes)