Domaći fudbal: Najava, 25. kola Prve i Druge lige B/FBiH

Domaći fudbal. Najava, 25. kola Druge lige FBiH, grupa, Jug

Klis gostuje u Gornjem Vakufu / Uskoplju, Posušje u Mostaru sa Cimom

Ovog vikenda utakmice 25. kola Druge fudbalske, grupa, Jug, igraju se u tri termina, petak, subotu i nedjelju, 04. 05. i 06. maja.

Već u petak 4. maja igra se prva utakmica u Drugoj ligi FBiH, grupa, Jug, između petoplasirane Sloge koja će ugostiti trećeplasirani Klis. Do samog kraja će biti neizvjesna borba za prvaka. Klišani se nadaju pobjedi, a imaju puno motiva, između ostalog Sloga ih je jesanas pobjedila u Buturović Polju.

Drugopasirano Posušje u ovom kolu gostuje u Mostaru gdje ga očekuje domaći Cim. Bivši premijerligaš iz Posušja, sigurno nije odustao od utrke za prvaka.

Dvije posljednjeplasirane ekipe gostuju, Sloga iz Ljubuškog u Podhumu kod Livna, Kamešnica, a Branitelj u Grudama.

Neum očekuje još jednu domaću pobjedu protiv ekipe Stoca, kao i Brotnjo Čitluk u duelu sa Troglavom 1918, dok će veoma zanimljivo biti u subotu u Jablanici gdje Turbina igra komšijski derbi sa Ramom iz Prozora / Rame.

Petak, 04. maj u 17, 00 sati,

Gornji Vakuf / Uskoplje: Sloga - Klis, glavni sudija: Stipe Kovačević (Tomislavgrad), pomoćnici: Andrija Dolić (Mostar) i Ivo Maglica (Livno), delegat: Dalibor Drlje (Mostar).

Subota, 05. maj,

Jablanica: Turbina - Rama, Marin Suton (Mostar), Tomislav Pušić (Mostar) i Pero Čepo (Čapljina), Zdenko Raguž (Čapljina).

Nedjelja, 06. maj u 17,00 sati,

Grude: Grude - Branitelj , Emil Husković, Anel Puce i Anis Kalajdžić svi Mostar, Marko Jonjić (Kupres).

Mostar: Cim - Posušje, Franjo Lasić (Mostar), Oliver Kožul i Marijan Ćosić oba Široki
Brijeg, Vedran Zovko (Mostar) .

Podhum kod Livna: Kamešnica - Sloga (Lj), Jure Delić (Mostar), Toni Bandić (Grude) i Dalibor Mavrak (Mostar), Gojko Bandić (Grude).

Čitluk: Brotnjo Čitluk - Troglav 1918, Sehmin Hakalović (Konjic), Elvir Čilić i Adnan Arfadžan oba Jablanica, Mario Ivković (Livno).

Neum: Neum - Stolac, Ivan Jurić (Tomislavgrad), Drago Tabak (Tomislavgrad) i Matej
Bevanda (Čitluk), Samir Spahalić (Mostar) .

Slobodna ekipa, Tomislav.

-------------------------------

Domaći fudbal - Najava, 25. kolo Prve lige FBiH

Baz pravog derbija

U subotu petog maja igra se šest utakmica 25. kola Prve lige FBiH, a, u nedjelju šestog dvije u Čapljini i Siminom Hanu.

Ovo kolo je bez pravog derbija, mada su, po običaju sve utakmice zanimljive. Lider Sloga i njen prvi pratilac Olimpik imaju lagane domaće " zadatke" u susretima sa bugojanskom Iskrom, odnosno, TOŠK-om iz Tešnja, a i trećeplasirana Zvijezda bi trebala rutinski završiti "posao" sa fenjerašem Travnikom.

Veoma zanimljivo bi trebalo biti u Bihaću. gdje domaće Jedinstvo ugoščuje 4- plasiranu ekipu Orašja, Bišćanima igra samo pobjeda, što bi mogli iskoristiti
Oraški labudovi. Ovu utakmicu sudi, Marin Pavlović iz Ljubuškog.

U Konjicu domaći Igman nakon osvojenog boda u Bugojnu, mada je trebao osvojiti cijeli plijen, će ugostiti uvijek neugodnu ekipu kakanjskog Rudara, ali Konjičani ni o čemu ne razmišljaju, već samo o novoj pobjedi. Šef ove utakmice je Haris Poprženović iz Travnika.

U Gračanici se igra komšijski derbi, domaće Bratstvo, 33 boda, dok njihov rival Slaven ima tri boda manje, a, u Čapljini se takođe igra komšijski derbi, gdje će se na čapljinskim Bjelavama sastati istoimena domaća ekipa i mostarski Velež, jedno je sigurno da će biti neizvjesno, sa puno golova.

Najprijatnije iznenađenje proljetnog dijela prvenstva, Metalleghe BSI će protiv Bosne iz Visokog na svom travnjaku, vjerovatno nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima. Pravdu dijeli Čapljinac, Josip Martinović.

Subota, 05. maj u 17,00 sati,

Sarajevo: Olimpik - TOŠK, glavni sudija, Kenan Bajraktarević (Orašje),

Bihać: Jedinstvo - Orašje , Marin Pavlović (Ljubuški),

Konjic: Igman - Rudar, Haris Poprženović (Travnik),

Gračanica: Bratstvo - Slaven, Admir Avdić (Kalesija),

Jajce: Metalleghe BSI - Bosna, Josip Martinović (Čapljina),

Gradačac: Zvijezda - Travnik, Ismet Ibrahimkadić (Tešanj),

Nedjelja, 06. maj u 17,00 sati,

Čapljina: Čapljina - Velež, Elvedin Topuzović (Tuzla)

Simin Han: Sloga - Iskra, Sabrija Topalović (Zenica).

Ismet Nimanović

Rate this item
(0 votes)