NAJAVA: 3. NERETVA MEDIA REGATA (16.-17. JUNI 2018.)

Sada već tradicionalno, Neretva MEDIA Regata će biti održana u junu na prostoru općine Konjic.
Trećom Neretva MEDIA Regatom, otvaramo nove vidike.

Nastavljamo tradiciju, i ove godine krećemo sa organizacijom Neretva MEDIA Regate, jednistvenog događaja koji na jednom mjestu spaja predstavnike medija iz Bosne i Hercegovine. Regata će biti održana 16. i 17. juna 2018. godine na području grada Konjica.

Naši takmičari će i ove godine imati priliku posjetiti Titin bunker D0 Ark, spustiti se niz rijeku Neretvu od Džajića buka do Stare ćuprije u Konjicu, uživati u večeri zabave uz domaću kuhinju i dobro se zabaviti.

Cilj održavanja regate jeste promocija prirodnih ljepota Konjica, kao i kulturno-historijske baštine ovog malog grada. Pored toga želimo skrenuti pažnju na aktivnosti koje se mogu obavljati u konjičkoj regiji, koja je veoma bogata prirodnim resursima, te se na istoj nalazi Boračko jezero, dio Jablaničkog jezera, planina Prenj, dio sliva rijeke Neretve, i još mnogo više.

Planirano je da se u subotu, prije samog početka regate, obavi i čišćenje gornjeg toka rijeke Neretve, od ulazne tačke raftinga (Glavatičevo) do Džajića buka. Svi zainteresirani za ovu aktivnost mogu nas kontaktirati na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i pomoći nam u ovoj akciji.

Hvala na podršci i vidimo se na Neretvi!

Izvještaje sa prethodnih događaja možete pronaći na web stranici Udruženja www.zelenarijeka.ba

Stojimo na raspolaganju za sva pitanja, putem maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili telefona na +387 61 375506 (Samra Čomor, predsjednik Udruženja).
Novikonjic.ba
Rate this item
(0 votes)