Domaći futsal, najava 15. kolo Premijer futsal Liga BiH

Derbi u Mostaru, MNK Zrinjski protiv MNK Salinesa, derbi začelja u Brčkom.

U subotu i nedjelju 10. i 11. marta igraju se utakmice 15. kola Premijer lige BiH u futsalu.
Derbi kola se igra u Mostaru između MNK Zrinjskog (3. mjesto) i šestoplasirane ekipe MNK Salinesa (6. mjest)o, a, jedan od derbija se igra u Čitluku gdje se sastaju komšije na tabeli, domaći KMF Brotnjo, 4. mjesto, 25 bodova i KMF Tango koji je peti sa 21 bodom. Derbi začelja igra u Brčkom, između ekipe KMF Brčko Zdravlje distrikt BiH, 10. mjesto, 13 bodova i devetoplasirane ekipe KMF Leotar koji ima bod više. Veoma zanimljiva utakmica se očekuje u Nevesinju, gdje će sedmoplasirana ekipa KMF Nevesinje ugostiti drugoplasirani MNK Centar. Na preostale dvije utakmice u Mostaru i Livnu, očekuju se sigurne domaće pobjede, lidera FC Mostar SG Staklorada, odnosno, MNK Seljaka, protiv, MNK Željezničara i "fenjeraša", MNK Banovića.

Subota, 10. mart


MNK Seljak - MNK Banovići

Livno, SD "Tomislav Perković - Dali" u 18,00 sati, sudije: Goran Ilić (Doboj), Adis
Duraković (Bugojno) i Tomislav Gračanin (Banja Luka), delegat: Damir Suton (Mostar).

FC Mostar SG Staklorad - MNK Željezničar

Mostar, USRC " Midhat Hujdur" u 18,00 sati, Amir Omerbašić i Alem Bajrović oba Sarajevo i Zoran Sofrenić (Bjeljina), Dragan Ćolić (Kupres).


KMF Brčko Zdravlje distrikt BiH - KMF Leotar

Brčko, dvorana "Ekonomske škole" u 19,30 sati, Jasenko Pljevljak (Sarajevo), Igor
Puzović (Travnik) i Danijel Mijatović (Bjeljina), Muhamed Delić (Tuzla).

KMF Nevesinje - MNK Centar

Nevesinje, sportski dvorana "Nevesinjka" u 18,00 sati, Vedran Marčinko i Amar Macić oba Mostar i Romeo Primorac (Ljubuški), Adis Hadrović (Mostar).

Nedjelja, 11. mart,

MNK Brotnjo - KMF Tango

Čitluk, Gradska sportska dvorana u 19,30 sati, Željko Dragojević i Siniša Ivančević oba Banja Luka i Goran Ilinčić (Prijedor), Damir Knežević (Livno).

MNK Zrinjski - MNK Salines

Mostar,SD "Bijeli Brijeg" u 19,30 sati, Almedin Berilo i Mirza Tičić oba Sarajevo i Dušan Berak (Trebinje), Risto Ivanović (Sarajevo).


Ismet Nimanović

Rate this item
(0 votes)