Domaći fudbal: Najava, 16. kolo Druge lige FBiH, grupa, Jug

Jesenji Posušje prvak u Grudama, prvi pratilac Tomislav gostuje u Stocu.

Ovog vikenda u subotu i nedjelju, 10. i 11. marta utakmicama 16. kola počinje drugi dio sezone u Drugoj ligi FBiH, grupa, Jug. Jesenji prvak Posušje će u nastavku prvenstva gostovati u Grudama gdje ga dočekuje desetoplasirana istomena ekipa koja ima 17 bodova, čak 20 manje od svojih rivala, a drugoplasirana ekipa Tomislava koja ima pet bodova manje od lidera će gostovati kod ekipe Stolac koja ima 20 bodova. Obje gostujuće ekipe su favoriti na ovim utakmicama. I trećeplasirani Klis (31 bod) je gost u Livnu gdje će mu rival biti Troglav 1918, Klišani su u pripremnom periodu bili veoma efikasni, te se očekuju dobra fudbalska predstava sa puno golova. Sloga u Gornjem Vakufu / Uskoplju u duelu sa jablaničkom Turbinim očekuje pobjedu, kao i Neum u domaćem susretu sa " fenjerašem" Slogom iz Ljubuškog. Bivši prak BiH, Brotnjo na čitlučkim Barama u duelu sa mostarskim Cimom, takođe se nada novoj pobjedi i popravku bodovnog salda, dok se u Mostaru očekuje neizvjesnost u duelu predposljdnjeg Branitelja i šestoplasirane Rame iz Prozora /Rame.

Subota, 10. mart u 15,00 sati

Stolac: Stolac - Tomislav, glavni sudija: Oliver Kožul (Široki Brijeg), pomoćnici: Marko Zelenika i Vedran Marčinko, Sanin Zukanović svi Mostar.

Nedjelja, 11. mart u 15,00 sati


Čitluk: Brotnjo Čitluk - Cim, Pero Čepo (Čapljina), Armin Jelin i Marko Blažević oba Mostar, Muhamed Kajan (Blagaj).

Mostar: Branitelj - Rama, Sehmin Hakalović (Konjic), Elvir Čilić i Adnan Arfadžan oba
Jablanica, Hrvoje Turudić (Čitluk).

Gornji Vakuf / Uskoplje: Sloga - Turbina, Drago Tabak (Tomislavgrad), Ivo Maglica
(Livno) i Josip Čolić (Kupres), Almir Čišić (Mostar).

Livno: Troglav 1918 - Klis, Franjo Lasić (Mostar), Marijan Ćosić i Darijo Lovrić oba Široki Brijeg), Mihovil Klišanin (Šujica, Tomislavgrad).

Neum: Neum - Sloga (Lj), Mario Pejić (Mostar), Jure Delić (Mostar) i Matej Bevanda
(Čitluk), Damir Kljajo (Mostar) .

Grude: Grude - Posušje, Stipe Kovačević (Tomislavgrad), Sandi Ljevo i Slivio Bubalo, Fadil Peco svi Mostar.
Slobodna Kamešnica.


Ismet Nimanović

Rate this item
(0 votes)