Domaći fudbal - Najava, 16. kola Prve lige FBiH

Derbiji na Otoci, u Jajcu, derbi začelja u Tešnju

U subotu i nedjelju, utakmicama 16. kola nastavlja se drugi dio prvenstva u Prvoj ligi FBiH. Jesenji prvak Zvijezda na svom terenu će ugostiti konjički Igman koji je jesen završio na desetom mjestu, sa osvojenih 19 bodova. Jedno je sigurno, da puleni trenera Igmana, Adisa Obada, uz sva uvažavanja domaćinima,
imaju svoje planove i nadaju se povoljnom rezultatu na ovom gostovanju.

Fudbaleri Sloge iz Siminog Hana, drugoplasirana ekipa, gostuje u Jajcu, gdje ih očekuje, domaća ekipa Metalleghe BSI koja je u zoni ispadanja, pa svaki izgubljen bod može u konačnici biti koban, pa se očekuje velika neizvjesnost na ovoj utakmici do samog kraja. Pravdu na ovoj utakmici će djeliti, Dario Karačić iz Čitluka, dok će mu asistirati, Mirza Čehaja iz Goražda i Mostarac, Nermin Mušić, sve pod budnim okom Marka Bilića iz Zenice.

Na Otoci se igra derbi kola u kojem trećeplasirani Olimpik (31 bod) koji ima ambicije da uđe u elitu bh fudbala, će ugostiti mostarski Velež koji ima pet bodova manje od Olimpika. Jedno je sigurno, da će tribine na stadionu na Otoci biti dobrano popunjene, a Rođeni će imati veliku podršku svojih vjernih navijača, a sa dobrim rezultatom sa ovog derbija, Velež bi mogao u nastavku da napravi fudbalsko čudo. Ovaj derbi je povjeren Mirzi Kazlagiću iz Cazina, pomoćnici su mu Almir Huskić (Bugojn) i Edin Zjakić (Bihać), posmatrač je Goraždanin, Sead Muratović.

U Tešnju se igra derbi začelja, između domaće ekipe TOŠK (13 bodova) i bugojanske Iskre koja ima bod više, a veoma zanimljivo će biti i u Živinicama, gdje 11 plasirani domaći Slaven, 18 bodova, ugostiti predposljednji dobro pojačani Travnik (7 bodova) koji, po najavama, ima šanse za opstanak. Ovu veoma važnu utakmicu za oba rivala će suditi Kenan Bajraktarević iz Orašja, pomagat će mu Brčak, Filip Jarić i Josip Vorgić (Domaljevac), a šef je Filip Jelavić iz Gabele.

U Orašju se igra komšijski derbi što se tiče tabele. Sastaju se petoplasirana domaća istoimena ekipa, 27 bodova, i Bosna iz Visokog koja ima bod više, ovo je utakmica prestiža. I u Gračanici se sastaju ekipe kao u Orašju, devetoplasirana domaća ekipa Bratstvo (20 bodova) ugoščuje devetplasirani Rudar iz Kaknja koji ima bodova kao domaćin.
Utakmica u Bihaću između Jedinstva i Čapljine se igra u srijedu 21, marta.

Subota, 10. mart u 15,00 sati,

Sarajevo : Olimpik - Velež ,glavni sudija: Mirza Kazlagić (Cazin), pomočnici: Almir
(Bugojno) i Edin Zjakić (Bihać), 4.sudija: Adnan Kasupović (Bihać), delegat: Frano
Klišanin (Livno), posmatrač: Sead Muratović (Goražde).

Gračanica: Bratstvo - Rudar, Danijel Bojo (Kiseljak), Boris Blješko (Novi Travnik) i
Almir Bašić (Bugojno), Jasmin Varupa (Travnik), Miro Pandžić (Sarajevo), Slavko Zovkić (Tramošnica) .

Gradačac: Zvijezda - Igman, Semir Sarajkić, Sanel Herceglija i Alen Gluho svi Sarajevo, Ismet Ibrahimkadić (Tešanj), Berin Pilav (Sarajevo), Josip Martinović (Novi Travnik).

Orašje: Orašje - Bosna, Marin Pavlović (Ljubuški), Admir Hadžiavdić (Goražde) i Marko
Grebenar (Livno), Ernis Džemidžić (Goražde), Mirsad Džuzdanović (Živinice), Nermin
Paradžik (Goražde).

Tešanj: TOŠK - Iskra, Kenan Bajraktarević (Orašje), Filip Jarić (Brčko) i Josip Vorgić (Domaljevac), Mahir Mehmedičević (Gradačac), Zoran Biletić (Stolac), Filip Jelavić (Gabela).

Živinice: Slaven - Travnik, Antoni Bandić (Grude),Mirza Tičić i Edin Redžović oba Sarajevo, Frano Jelić (Široki Brijeg), Halim Stupac (Bihać), Pero Buhovac (Mostar).

Nedjelja, 11. mart u 15,00 sati,

Jajce: Metalleghe BSI - Sloga (SH), Dario Karačić (Čitluk), Mirza Čehaja (Goražde) i
Nermin Musić (Mostar), Sabrija Topalović (Zenica), Mario Prusina (Čitluk), Marko Bilić
(Zenica).


Ismet Nimanović

Rate this item
(0 votes)