Karatista, Ajnur Ćibo - novo sportsko ime iz Konjica koje treba upamtiti

Na Svečanoj akademiji povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH i 3. marta Dana oslobođenje Konjica od fašizma, a u organizaciji općine Konjic proglašeni su najbolji sportisti za 2017. godinu.

Za najboljeg sportistu je proglašen 18- godišnji član Karate kluba "Bošnjak", Ajnur Ćibo, koji je na Balkanskim igrama u Novom Sadu osvojio drugo mjesto.

Junak ove priče je jedan od najmlađih sportista iz Konjica koji je dobio ovo priznanje.

A, u subotu 3. marta, Ajnur Ćibo je nastavio i u ovoj godini sa sjajnim rezultatima, on je u Travniku na 1. "Travnik Open 2018" na kojem je učestvovalo 653 takmičara i takmičarke iz 10 zemalja osvojio prvo mjesto, u kategoriji, seniori do 75 kg.

- Ovo je za mene veliko priznanje i veliki podstrek u daljoj karijeri, zahvaljujem se treneru Veliji Haliloviću, mojoj kompletnoj porodici na velikoj podršci. Još ću jače raditi, dobro se pripremati za ovogodišnja takmičenja. Očekuju me državna prvenstva u kategorijama, U-21 i seniori do 75 kg, mora se još jače raditi na snazi da bih se popeo na postolja u pomenutim kategorijama, rekao je za portal novikonjic.ba, Ajnur Ćibo, sportsko ime koje treba dobro upamtiti.

Fotografija Karate klub "Bosnjak"- Konjic, BiH..


Ismet Nimanović/Novikonjic.ba

Rate this item
(0 votes)