SDP KONJIC / Održana 6. sjednica Predsjedništva: Organizacija jača svakim danom - usvojeni izvještaji i plan rada za 2018. godinu

FOTO: SDP Konjic, Facebook FOTO: SDP Konjic, Facebook

Sinoć je u prostorijama OO SDP BiH Konjic održana 6. sjednica Predsjedništva OO SDP BiH Konjic.

Na sjednici su razmatrani izvještaji o radu za proteklu godinu.

Predsjednik OO SDP BiH Konjic podnio je izvještaj o radu Opštinske organizacije SDP BiH.

Šef Kluba vjećnika SDP-a u OV Konjic, Suad Golubić podnio je izvještaj o radu Kluba u proteklom periodu.

Sekretar OO SDP BiH Konjic, Irfan Tabaković prezentovao je izvještaj o radu osnovnih organizacija, te izvještaj o radu interesnih oblika u OO SDP BiH Konjic.

U svom izlaganju predsjednik, Mustafa Alikadić se osvrnuo na rad organizacije u periodu nakon uvođenja Povjereništva. Istakao je da je Opštinska organizacija SDP BiH Konjic na putu oporavka i konsolidacije. Period koji je iza nas obilježen je nizom aktivnosti koje su bile usmjerene na vraćanje međusobnog povjerenja među članovima, te na jačanju organizacije u svim aspektima njenog djelovanja.

Sekretar OO SDP BiH Konjic, Irfan Tabaković u svom izvještaju o radu osnovnih organizacija dotakao se i izvještaja o radu Predsjednika. Istakao je kako je period koji je pred nama presudan i prestavlja prekretnicu u radu organizacije i nastojanju da ista konačno profunkcioniše na zdravim osnovama. Također je naglasio potrebu jedinstva svih članova rukovodstva OO SDP BiH Konjic u dosljednom provođenju već ranije usvojenih principa rada organizacije.

U izvještaju o radu osnovnih organizacija sekretar se dotakao hronološki provedenih aktivnosti od perioda raspuštanja organizacije. Jasno je naglašeno, da osnovne organizacije nisu u potpunosti i u punom kapacitetu profunkcionisale, za šta postoje objektivni razlozi.

Šef Kluba vjećnika u OV Konjic, Suad Golubić kroz prezentaciju izvještaja o radu Kluba vijećnika, osvrnuo se na atmosferu koja vlada u Klubu vijećnika, te na djelovanje naših vijećnika kao opozicije u Opštinskom vijeću. Istakao je da je Klub u svom djelovanju ostvario značajan napredak i u gradu Konjicu postao prepoznatljiv kao lider opozicije.

"Svi izvještaji su usvojeni jednoglasno od strane prisutnih članica i članova Predsjedništva OO SDP BiH Konjic te će biti proslijeđeni na Opštinski odbor na razmatranje i usvajanje. Na sjednici je također usvojen prijedlog Plana i programa rada OO SDP BiH Konjic za 2018. godinu. Usvojeni Plan rada bit će također proslijeđen Opštinskom odboru na razmatranje i usvajanje.", saopćeno je iz SDP-a Konjic, prenosi portal Novikonjic.ba

Novikonjic.ba

Rate this item
(4 votes)