Međunarodni rukomet: Rukometni " Zmajevi " večeras u paklu Mejdana pobjedom ovjeravaju karte za baraž

Muška rukometna reprezentacija BiH večeras u Tuzli igra drugu kvalifikacionu utakmicu protiv Švicarske, grupa 6. za prvo mjesto za baraž za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj 2019 godine.

Rukometni " Zmajevi " večaras u paklu Mejdana ovjeravaju kartu za baraž.

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Tuzli od 20,00 sati igra drugu utakmicu kvalifikacione utakmice grupe 6 sa selekcijom Švicarske, za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se održati 2019 u Njemačkoj i Danskoj. Izabranici selektora Bilala Šumana su prije tri dana istu reprezentaciju pobjedili u Saint Gallenu 24:21, i napravili veliki korak za plasman u baraž, za koji im je potrebna pobjeda ili neriješen rezultat u " paklu " tuzlanskog Mejdana. Selektor Šuman smatra da je prvi meč bio prvo poluvrijeme, te da njegove izabranike čeka mnogo teži zadatak u revanšu protiv Švicaraca.

"Uz volju, želju, htijenje, rezultat ne bi trebao izostati. Znamo šta nam je činiti i kako ćemo igrati, imamo sve uslove da napravimo jedan pravi posao. Fokus je da se okrenemo prema nama, a ne rivalu, da se fokusiramo na snažnu odbranu i indivudualne zadatke i da to ispadne kolektivni zadatak. U razgovoru sa igračima i stručnim štabom činimo sve da zadržimo pozitivne stvari koje su se pokazale na prvoj utakmici, a one manje dobre da popravimo" rekao je selektor Bilal Šuman.

Grupa 6, tabela: 1. Švicarska 3 2 0 1 86:67 4

  1. BiH 3 2 0 1 80:74 4
  2. Estonija 4 1 0 3 96:121 0

Subota, 13, januar, Tuzla: Bosna i Hercegovina-Švicarska u 20,00 sati, Face TV.

Ismet Nimanović/Novikonjic.ba

Rate this item
(0 votes)