Domaći fudbal: Samir Zeljković najbolji igrač konjičkog Igmana

Bit ćemo još bolji na proljeće

Fudbaleri konjičkog Igmana nakon jesenje sezone u Prvoj ligi FBiH, nalaze se da desetom mjestu sa osvojenih 19 bodova, da nije bilo sudijske napravde Konjičani bi imali puno bolji bodovni saldo. Odbrana Igmana je peta u nikad jačoj Prvoj Federalnog ligi BiH.

Velike zasluge za veoma dobre igre i rezultate pulena trenera Adis Obada pripadaju ideologu igre Igmana, 20-godišnjem, Samiru Zeljkoviću koji je od navijača Igmana proglašen za najboljeg igrača ovog jednog od najstarijih fudbalskih kolektiva u Bosni i Hercegovini. Osim toga, Zeljković je izabran u najbolji tim jesenjeg dijela prvenstva Prve lige FBiH. Samir je odigrao 14 utakmicu, uz minutažu od 1217, postigao je dva gola, uz pet asistencija. Junak ove priče je prošao kompletnu Omladinsku školu FK Sarajeva, 12 godina.

Njegovi treneri su bili Jasenković, Imširović, Karahmet, Alagić, Dž. Uščuplić, Hasančić...

Konjic.ba: Vaša ocjena prvog dijela prvenstva?

Zeljković: "Sve u svemu možemo biti zadovoljni postignutim rezultatima, s obzirom da smo u prvenstvo ušli bez pravih priprema. Došlo je sedam novih igrača, sjajnom strategu Adisu Obadu je trebalo vremena da to posloži, što je i uspjelo, njemu pripadaju najviše zasluge za dobre igre i rezultate."

Konjic.ba: Kako ste primljeni u novoj sredini?

Zeljković: "Odlično, sve je na najvišem novou, posebno bih pohvalio naše navijače " Beštije ", na velikoj podršci kod kuće, a posebno na gostovanjima."

Konjic.ba: Šta očekujete u drugom dijelu prvenstva ?

Zeljković: "Očekujem, da nastavimo sa dobrim igrama i rezultatima, da osvojomo koji bod više nego jesenas i da budemo među prvih osam ekipa."

Ismet Nimanović/Novikonjic.ba

Rate this item
(0 votes)