MIRSAD ČAKŠIRAN: Užasan izgled korita rijeke Kraljuštice - loša tekovina Emira Bubalo

"Slika rijeke Kraljuštice kad su napravljene mini centrale i prije izgradnje, ne varaju vas oči.

Tekovine vladavine načelnika općine Konjic EMIRA BUBALA..ZAMOLIO BI SVE FACEBOK PRIJATELJE DA PODJELE OVU OBJAVU.", napisao je na svom Faceboook profilu Konjičanin, Mirsad Čakširan, prenosi portal Novikonjic.ba

Čakširan smatra da nije kasno objavljivati ovakve statuse da javnost pročita, jer "nisu ispoštovali zakonske odredbe ugovora prema mještanima Hasanovića i Barmiša", odnosno "dio sredstava od koncesije općina mora zakonski da ulaže u M.Z.GRABOVCI, Prvi dio ugovora za 2015 god. općina je bila dužna da ispoštuje i da betonira 500 metara puta" te dodaje kao je razočaran "vidiš kako naše komšije mudro šute da se nebi Bubalu zamjerili kao da je općina Konjic njegova dedovina".

U brojnim komentarima građana, izdvaja se mišljenje Kerim Svrakić:

"U razvijenim evropskim zemljama, masovno su pravili mini - hidroelektrane. Kad su skontali da je šteta stoput veća - kad su skontali da je strategija trajnog uništavanja prirode katasrofalna greška - u razvijenim zemljama Evrope odavno ne grade mini - hidroelektrane. Kod nas, na ono čeperak zemlje gdje nas je nabilo, rijeku čestitu da nemamo, energetski planeri planiraju da sagrade još 350 - 400 mini - hidroelektrana.

Lažu kada kažu, kao ćemo država i svi mi imati koristi poslije 30 godina, kada se stranački, pažljivo odabrani rođaci i jarani - beskrupulozni banditi, obogate.

Vlast nije briga što će za tri decenije, kada više ne bude prelijepih i čistih naših rječica, rijetkih vrsta ribe i svakojakog bilja - ostati pustinja.

Od famoznih 2 ili 3 megavata, možda i manje, koristi će imati jedino vlasnik hidroelektrane. Ustupaju im se Tv emisije, u kojima razastiru nekakve papire, proračune, nacrte...bilesi, nacrtaju kanaliće kuda će riba uzvodno neometano prlaziti, kada se mrijesti - baš ko da u tim rječicama i potocima žive lososi sa Aljaske, oni što skaču iz vode po tri metra uzvozu...Grade i gradiće ih još više, a narodne neprijatelje koji sabotiraju energetski i ekonomski procvat naših združenih bošnjačkih kantona, kad stotine mini-hidroelektrana profercera - namlatiće milicija, pohapsiti i pokažnjavati, isto kao što one žene koje nedaju svoju rijeku, razbije kordon milicije a za njima bageri, pa ih u travničkom sudu oderu kaznama. Ne treba se sikirati: naći će se i koji borac ARBiH - komandant po mogućnosti, da bude suvlasnik i da malo ušućari od gazde..."

Novikonjic.ba

Rate this item
(3 votes)