KONJIC: Osmijesi konjičkih mališana uvode grad u Novu 2018. godinu (FOTO)

FOTO: Novikonjic.ba (Endi Omeragić) FOTO: Novikonjic.ba (Endi Omeragić)

Već četvrtu godinu aktivisti “Volontera i prijatelja konjičke regije” (VIPK) nesvakidašnjim događajem konjičkim mališanima svih vjera i nacija donose sreću i radost i privlače sve veći broj učesnika organizujući novogodišnji “Karneval dječijih osmijeha” koji se odvija svečanim maskirnim defileom kroz gotove sve ulice grada.

Posebnost ovogodišnjeg karnevala je u tome što su se roditelji organizovali i dali doprinos u kupovini i pakovanju slatkiša, učestvovali u radu komisija karnevala i bili učesnici samog defilea.

Fotografija Volonteri i prijatelji konjičke regije.

Mališani su svojom kreativnošću u odabiru maski pokazali kako su i danas s ponosom bili vrijedni pažnje, a oni najbolji su nagrađeni specijalnim paketićima.

Fotografija Volonteri i prijatelji konjičke regije.

Danas je učestvovalo preko 100 mališana, a najbolje maske “4. Karnevala dječijih osmijeha 2017.” imali su: Korić Amna, Mašić Ela, Smajić Zara, Smajić Ema, Cakić Armin i Hadžiosmanović Ismar, odlučila je tročlana Komisija za izbor najmaske u sastavu: Anita Gagula, Cakić Nejra i Maksumić Adna.

Fotografija Volonteri i prijatelji konjičke regije.

Nakon proglašenja najboljih maski izvršena je prozivka te su podjeljeni novogodišnji paketići za svu ostalu djecu karnevala.

Fotografija Volonteri i prijatelji konjičke regije.

O svojim utiscima za portal Novikonjic.ba ispričala nam je koordinatorica, Adna Maksumić.

“Vrijeme nas je poslužilo i današnji dan je prošao u najboljem redu. Djeca su bila preslatka, vrijedna, zabavna i sretna što nam je svima i bio cilj. Na sveukupnoj saradnji i podršci zahvaljujemo se svim djevojčicama i dječacima, roditeljima, PD Igman, Surtec-Eurosjaj, Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini konjičkoj, mostarki, Aidi Premilovac, Asmiru Gagula, Caffe CUP 2, Policijskoj upravi Konjic, portalu Novikonjic.ba, Radio Konjicu, RSG Radio, Radio Mix, BH Radio 1.

Ističemo posebno zadovoljstvo za saradnju sa našim članicama i članovima VIPK-a: Sanelom Muhibić, Sedinom Perva, Semirom Jablić, Elvirom Ćosić, Ajlom Kadrić, Endijem Omeragić, Samrom Jablić, Alijem Muhibić, Dinom Muhibić, Arnesom Arnaut, Adis Avdić, Enis Muhibić, Nedim Fidoris, Edis Habibija, Edina Habibija, Mustafom Kurtić, Irmom Kurtić, Iman Kovačević, Muamer Lavić, Adis Muhibić, volonterima karnevala, kao i sa roditeljima iz Komisije za budžet: Amila Halilović i Ibrahim Džajić.”, kazala je Maksumić.

Fotografija Volonteri i prijatelji konjičke regije.

Obzirom da Karneval dječijih osmijeha izrasta u brend Konjica na narednoj Skupštini VIPK-a bit će predloženo održavanje karnevala u ljetnom periodu, kako su stigli prijedlozi roditelja, a radi ljepših vremenskih uslova, bogatijeg sadržaja edukativnih aktivnosti i još masovnijeg odziva djece Konjica, poručili su omiljeni konjički volonteri i poželjeli svim građankama i građanima Konjica sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu.

Atmosferu današnjeg veselog događaja u Konjicu zabilježio je naš fotoreporter, Endi Omeragić. LINK: https://www.facebook.com/pg/vipk.konjic/photos/?tab=album&album_id=1810591945631624

VIDEO PRILOG: https://www.facebook.com/vipk.konjic/videos/1812661775424641/

Novikonjic.ba

Rate this item
(5 votes)