REZULTATI NAJPRAKSA / Proglašeni pobjednici: Konjički srednjoškolac, Alija Mustafić donio vrijedno priznanje

Na takmičenje za Najbolju praksu u organizaciji Munja Inkubatora i info platforme Hocu.ba

pristiglo je 75 radova (u kategoriji foto reportaža i kratki video) iz 47 srednjih škola i 31 grada. Takmičenje je podržano kroz program Prilika Plus uz podršku Ambasade Švicarske u BiH.

Stručni žiri radio je u sastavu: Lejla Zvizdić (urednica Jutarnjeg programa BHT1), Seid Fijuljanin (direktor Fondacije Hastor/Prevent), Mićo Stanojević (Republička agencija za mala i srednja preduzeća), Mersiha Alijagić (Švicarska agencija za razvoj) i Halko Basarić (Prilika Plus).

Svi radovi bit će tokom januara predstavljeni i kroz Hoću.ba platformu, a najbolji i u rubrici Školska praksa koja se emitira petkom u jutarnjem programu BHT1.

Pobjednici (po 6 u obje kategorije) bit će pozvani u Sarajevo u drugoj polovini januara na studijsku posjetu kroz koju će se dodatno upoznati sa opcijama za usavršavanje i karijerno usmjerenje nakon škole uz dodjelu diploma i uključenje u aktivnosti Hocu.ba platforme kroz koju želimo promovirati kvalitetne stručne prakse i proaktivnu ulogu mladih na tržištu rada i u obrazovanju.

"S ponosom mogu reći da, u konkurenciji 75 radova iz čitave BiH za najbolju školsku praksu, naš rad Elektrotehničke škole Konjic o obnovljivim izvorima energije je jedan od pobjednika. Ovo je moj doprinos tome da u našem gradu i općini sa velikim brojem sunčanih dana u godini i dovoljnoj snazi vjetra se poveća svijest o ovoj potrebi i da smanjimo sječu drva za energetske potrebe. Najveći doprinos je dao učenik Alija Mustafić.", napisao je na svom Facebook profilu konjički profesor, Velid Gagula, prenosi portal Novikonjic.ba

Redakcija portala Novikonjic.ba čestita vrijednim učenicima Srednje škole Konjic, a video možete pogledati ovdje: https://www.facebook.com/velid.gagula/videos/1755645507802181/?hc_location=ufi

Pobjednici – FOTO RADOVI

Pobjednici – VIDEO RADOVI

Hoću.ba/Novikonjic.ba

Rate this item
(0 votes)