JEDINSTVENA LOVAČKA ORGANIZACIJA "KONJIC" UPOZORAVA: Iza svakog grma neko čuči sa oružjem - strahujemo od tragičnih incidenata

"U posljednje vrijeme svjedoci smo svakojakih desavanja u lovistu (namjerno ne kazem u lovu jer lov nije otvoren) sto izlazak u loviste cinim opasnim jer se sve vise desavaju incidenti, nazalost izmedu lovaca.

Sva ova desavanja dovode do toga da je smisao lova prestao da bude ono sto stvarno jeste i pojedini lovci nisu vise lovci nego su postali mesari i nije im bitno sta ce doci na nisan i ubijaju sve sto se krece.

Incidenti u lovistu dostigli su takve razmjere da su lovci jedni na druge poceli da okrecu oruzje, da se verbalno sukobljavaju, da se ne postuju lovni reviri i iza svakog grma neko cuci sa oruzjem.

Pozivamo sve lovce koji izlaze u loviste da se pozovu na lovnu etiku ako je jos imalo ima, da se suzdrze od provokacija u lovu i da uspostavljaju kontakte jedni sa drugima da ne bi doslo do tragicnih posljedica sto je u ovakvom stanju lovstva kod nas veoma izvjesno.", saopćeno je iz Jedinstvene lovačke organizacije "Konjic", prenosi portal Novikonjic.ba

Novikonjic.ba

Rate this item
(0 votes)