KONJIC / NAJAVA: Djeco i roditelji, dobrodošli na novogodišnji „Karneval dječijih osmijeha 2017“!

FOTO: Novikonjic.ba FOTO: Novikonjic.ba

Prigodne novogodišnje sadržaje kakvi se obično organizuju u velikim gradovima ove godine će osjetiti konjički mališani kojima Volonteri i prijatelji konjičke regije (VIPK) organizuju uz medijsku podršku portala Novikonjic.ba tradicionalni „Karneval dječijih osmijeha 2017."

"Ovogodišnji karneval četvrti je po redu, a osnovna ideja jeste, da se okupe sva djeca Konjica i okoline bez obzira na vjeru, spol, naciju, sposobnosti, talente, interesovanja i bilo šta drugo i da ih spojimo da međusobno dijele radost, igru i iznenađenja. Karnevala počinje u subotu, 30. decembra u 12:00 sati sa Trga državnosti „Alija Izetbegović“, odakle će konjički mališani maskirani i obučeni u kostime likova crtića i dječijih junaka, šetajući u povorci uz pratnju dječije muzike zajedno sa roditeljima proći ulicama grada i nakon toga učestvovati u izboru najbolje maske karnevala, a svakako bit će i poklona iznenađenja.“, kazala je u izjavi za portal novikonjic.ba, Adna Maksumić, koordinatorica.

VIPK i portal Novikonjic.ba poziva roditelje čija djeca učestvuju u događaju, da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu donacijama (novac, slatkiši, igračke) za nabavku i pakovanje slatkih paketića iznenađenja te da dođu maskirani i na taj način sudjeluju sa svojom djecom u ovom veselom događaju.

ŠTA VAS OČEKUJE KAO UČESNIKA/CU?

  • poklon iznenađenja
  • izbor najbolje maske
  • puno smijeha, radosti i igre za sve nas

Rok za prijavu djece, dostavljanje novčanih donacija, slatkiša i igračaka: 25. 12. 2017. godine do 18:00 sati.

SVE PRIJAVE:

1.) Adna Maksumić, VIPK (koordinatorica) 062-481-232, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

2.) Sedina Perva, NOVIKONJIC.BA (članica tima) 062-059-752, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

3.) Ajla Kadrić, VIPK (članica tima) 062-114-156

Fotografija Volonteri i prijatelji konjičke regije.

Foto: arhiv VIPK

Novikonjic.ba

Rate this item
(3 votes)