NOVIKONJIC.BA SAZNAJE: Velija Halilović osvajačicu Balkanske zlatne medalje Anitu Tadić uklonio sa zvaničnog spiska bh. reprezentacije - oštra reakcija Franje Križanca iz KS FBIH na degradirajući postupak selektora

FOTO: Facebook FOTO: Facebook

Franjo Križanac, član Upravnog odbora Karate saveza Federacije Bosne i Hercegovine obratio se posredstvom Facebook grupe “Za zdrav BH KARATE” saopćenjem za javnost u kojem je kritikovao postupanje Velije Halilovića, selektora U-21 reprezentacije (žene) zbog nerazumljivog uklanjanja članice KK Empi iz Prozora, Anite Tadić sa spiska takmičarki.

“Na licu mjesta održavanja prvenstva u Herceg Novom skida se Anita Tadić sa spiska, državna prvakinja, a ostavlja takmičarka sa osvojenim trećim mjestom sa državnog, koja na balkanskom prvenstvu ispada u prvom krugu, a Anita koja je napravila rezulat prva borba 5-0, druga 4-2, treća 2-1, i finale 5-1 i osvojila zlatno odličje, izostaje. Nakon moje reakcije od sinoć i puštanja informacija u javnost jutros su je vratili na spisak, ali kao rezervu. Moja reakcija je uvijek prisutna iz razloga zaštite naših takmičara bez obzira iz kojeg su kluba, njihovi rezultati se moraju vrednovati, a ne degradirati iz potpuno nerazumljivih interesa pojedinaca. Nemam ništa protiv bilo koga samo me istina i pravda zanima.”, kazao je Franjo Križanac za portal Novikonjic.ba.

Podsjećamo, reprezentativne karate selekcije nastupaju na 18. Balkanskom prvenstvu za kadete, junior i U21 u Herceg Novom od 7. do 10. decembra 2017. godine.

Novikonjic.ba

Rate this item
(2 votes)