KONJIC / REAKCIJA JOB-a, Patriotske lige i maloljetnih boraca ARBIH Konjic: Niko nije kriv dok mu se ne dokaže pravosnažnom sudskom presudom

FOTO: Facebook FOTO: Facebook

Jedinstvena organizacija boraca – branilaca Konjica, Patriotska liga i Udruženje maloljetnih boraca A RBiH općine Konjic obratili su se saopćenjem za javnost, čiji sadržaj prenosimo u cjelosti:

"Poslije prošlomjesečnih presuda u Hagu očekivao se svojevrsni presing antibosanskih snaga, snaga koje u našoj domovini dijele sve na troje pa i ono što se ne moze podijeliti, a to je zločin.

Međutim, po ko zna koji put spektakularni nacin hapšenja patriota ove zemlje od strane pripadnika SIPE su zaprepastili sve građane općine Konjic i Bosne i Hercegovine.

Monstruozne optužbe se našim kolegama stavljaju za grijeh, a to je ni manje, ni više nego zločin protiv čovječnosti uz prinudno raseljenje jednog čitavog naroda.

Riječ je o našim saborcima, patriotima, legalistima, kojima je država iznad svega, ljudi koji su se odazivali pozivima institucija ove zemlje.

Kvalifikacije tužilaštva o prinudnom raseljavanju stanovništva i zločina protiv čovječnosti bile bi smješne, a da nisu žalosne.

Vrlo dobro je poznato ko je grad Konjic terorisao 42 mjeseca, ko je ubio 23 djece, preko 126 civilnih žrtava rata, 500 vojnika, počinio zločina i zločina, a da do sada nije niko odgovarao.

Na žalost, čini se da nisu važni ni argumenti i činjenice važno je u ovoj zemlji podijeliti sve na troje.

Vjerujemo u institucije ove zemlje vjerujemo da su one u konačnici neovisne.

Vjerujemo da će naši saborci u konačnici dobiti i ovu OVAJ PUT – PRAVNU BITKU.

Poštujući pravno načelo da niko nije kriv dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom sudskom presudom, apelujemo na javnost, a posebno na medije, da se ponašaju u duhu ovog načela i ne pokušavaju da se naši saborci etiketiraju kao zločinci i time kaljaju časnu borbu patriota Konjica i BOSNE I HERCEGOVINE.", navodi se u saopćenju za javnost, prenosi portal Novikonjic.ba

Novikonjic.ba

Rate this item
(1 Vote)