Svaka Sekunda Je Bitna! Evo Kako Sami Sebi Spasiti Život!

Vraćanju normalnog ritma pomaže pritisak na srce. Žrtve srčanog udara na ovaj način mogu stići do bolnice

Kada doživi srčani udar većina je bespomoćna. Prije nego što izgubi svijest osoba čije srce kuca nepravilno i počinje se osjećati loše ima samo oko 10 sekundi.

Možete pomoći sami sebi tako što ćete kašljati, energično i bez prestanka. Sve što morate napraviti jest svaki put prije nego se zakašljete duboko udahnuti. Vaš kašalj mora biti produže i dubok. Svake dvije sekunde se moraju ponavljati udisaj i kašalj i to sve bez prestanka dok ne stigne pomoć, ili dok ne osjetite da srce opet kuca pravilnim ritmom.

Naime, kisik će doći u vaša pluća zahvaljujući dubokom disanju, a pokreti koje izaziva kašalj dovode do pritiska na srce i održavaju cirkulaciju. Vraćanju normalnog ritma pomaže pritisak na srce. Žrtve srčanog udara na ovaj način mogu stići do bolnice.
Kajenski papar spašava

Inače, pomoću kajenskog papra možete preventivno se obraniti od srčanog udara.

Dr. John Christopher i Dr. Richard Schulze potvrdili su ovaj zadivljujući učinak. “U 35 godina prakse i rada s ljudima nisam izgubio niti jednog pacijenta prilikom iznenadnog srčanog udara jer, gdje god odem, ukoliko pacijent još uvijek diše dam mu šalicu kajenskog čaja” navodi liječnik.

Osnova svega je papričica s najmanje 90.000 HU (jedinica zagrijavanja). Ukoliko je posjedujemo, a osoba je pri svijesti, uputa je da pripravimo kajenski čaj i damo je osobi da pije. Ako je osoba nesvjesna , tada koristimo kajensku tintu ili ekstrakt i nekoliko kapi stavimo pod jezik osobe.

Kajenski papar ima stimulirajući učinak na tijelo pojačava cirkulaciju, kao i probavu i apsorpciju. Odličan je i za artritis, ženske probleme, infekcije, srčane ili cirkularne probleme.Osim toga, posjeduje i 26 različitih nutrijenata, minerala (cink, kalcij, magnezij…), i vitamina.

(dnevno.hr)/Novikonjic.ba

Rate this item
(0 votes)