KONJIC: Za Glavnu urednicu portala Novikonjic.ba imenovana Sedina Perva

Odlukom osnivača, Upravnog odbora Udruženja VIPK-a, nova glavna urednica portala “Novikonjic.ba” od 8. oktobra 2017. godine je Konjičanka, Sedina Perva, koja je već godinu dana dopisnica i kolumnistica portala Dnevno.ba, predstavnica humanitarne Organizacije '4Life' za Hercegovačko-neretvanski kanton i autorica knjige 'Posveta'.

Perva će shodno Pravilniku o sistematizaciji radnih pozicija na portalu Novikonjic.ba voditi sedmočlani redakcijski tim u sastavu: Mirsad Čukle (politika, društvo), Ismet Nimanović (sport), Almedina Kašić, Nedim Idrizović; fotoreporteri: Endi Omeragić i Deni Sokolović. Lektorica portala je Sanela Muhibić.

Dosadašnja glavna urednica našeg portala Vanja Šunjić podnijela je ostavku i politički se angažovala. Redakcija portala izuzetno cijeni profesionalni doprinos dosadašnje glavne urednice Vanje Šunjić, kao i doprinos dosadašnje vršiteljice dužnosti Glavne urednice Almedine Kašić koja nastavlja saradnju sa portalom kao dopisnica, saopšteno je iz redakcije portala Novikonjic.ba.

Redakcija web portala Novikonjic.ba upućuje iskrene čestitke Sedini Perva na novom profesionalnom izazovu.

Novikonjic.ba

Rate this item
(3 votes)