Tuesday, 19 September 2017 11:17

NAJAVA / Udruženje NOVI PUT MOSTAR: Prevencija trgovine ljudima i zlostavljanja djece putem interneta u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Kantonu Sarajevo

Written by
Rate this item
(0 votes)

Udruženje „Novi put“uz podršku Vlade Švicarske kroz Državni sekretarijat za migracije (SEM) je1.6.2017. godine započeo sprovođenje jednogodišnjeg projekta pod nazivom „Prevencija trgovine ljudima i zlostavljanja djece putem interneta u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Kantonu Sarajevo“.

Projekat ima za cilj prevenciju i smanjenje rizika, kao i podizanje svijesti o trgovini ljudima te vrbovanju, zlostavljanju i izlaganju seksualnim ili nasilnim sadržajima mladih putem interneta te osnaživanje potencijalnih i stvarnih žrtava da zatraže pomoć.

Tokom realizacije projekta mladi i šira javnost će biti informisani o fenomenu, rizicima i načinima zaštite od zlostavljanja putem interneta i trgovine ljudima, kako bi doprinijeli njegovom prepoznavanju i suzbijanju.

Za sve ostale informacije molimo vas da kontaktirete PR-a Udruženja „Novi Put“ Edisu Demić.

Kontakt osoba:

Edisa Demić, PR

Udruženje "Novi put", Zagrebačka 9, 88.000 Mostar, BiH,

Tel: 036/988-022, Mob: 062 329-994

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. website: www.newroadbih.org

Novikonjic.ba

Read 86 times