ADIS MUHIBIĆ: Kurban-bajram je dan koji je posvećen porodici i koji se obilježava u krugu porodice

FOTO: Facebook, A.M. FOTO: Facebook, A.M.

"Kao i ranije, podsjetit ću da je posljednjih godina širom BiH, kao i u Konjicu postalo „normalno“ proslavljati veliki islamski praznik u kafićima uz litre alkohola. Nakon toga slijede konflikti, tuče, pa čak i ubistva.

Posebno djeci i omladini našeg grada treba ponuditi alternativu. Komunikacija unutar i van svake organizacije i zajednice je temelj i preduslov uspjeha.

Život je jedan i jedinstven, činimo sve da nam svima bude ljepše, ugodnije, zdravije jer svi smo na istoj liniji, u istoj ulici. Sve moje je u drugome, kuća se naslanja na kuću, a čovjek na čovjeka. Gradimo zajednicu zajedno, jer smo svi dio zajednice, a ona je dio nas, neka se zajednica raduje nama, a i mi zajednici.

Svjestan sam da će određeni dio mladih ljudi i dalje posjetiti kafiće i da će uz alkohol nastaviti „tradiciju“ i baš zbog toga šaljem poruku da je to neprihvatljiv način i apsolutno neprimjeren, te kao takav zaslužuje osudu zajednice.

Bajram bi trebao biti dan nečega najljepšeg, dan koji je posvećen porodici i koji se obilježava u krugu porodice. Izbor je na svakom pojedincu, ali su roditelji najodgovorniji za ponašanje svoje djece.”, napisao je na svom Facebook profilu, Adis Muhibić, član Medžlisa Islamske zajednice Konjic, prenosi portal Novikonjic.ba.

Novikonjic.ba

Rate this item
(12 votes)