Poziv na učešće na projektu "Mapiranje dijaspore BiH u Danskoj"

FOTO: Emir Hajdar, FB FOTO: Emir Hajdar, FB

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, u okviru zajedničkog projekta sa Švicarskom ambasadom u BiH, UNDP BIH i IOM BIH, pod naslovom «Dijaspora za razvoj», provodi istraživanje mapiranja iseljeništva iz BiH u 10 zemalja prijema: Austriji, Danskoj, Holandiji, Italiji, Njemačkoj, Sloveniji, Švedskoj, Švicarskoj, SAD-u i Australiji.

Realizacija projektnih aktivnosti je počela sredinom maja ove godine.

U okviru ovog mapiranja, grupa istraživača će prikupiti podatke o pojedincima i udruženjima-organizacijama u iseljeništvu koji žele doprinijeti razvoju BiH, putem prenosa znanja, vještina, investiranja ili na neki drugi način.

Kao jedan od konsultanata, Emir Hajdar će izmedu 31.8.2017 i 11.9.2017 organizovati intervjue i fokus grupe u Danskoj, Svedskoj, Nizozemskoj, i Njemačkoj.

Ukoliko ste voljni da budete učesnici u jednoj od fokus grupa (u naznačeno vrijeme, na naznačenom mjestu), te da aktivno doprinesete ovom istraživanju, ili poznajete nekoga za koga mislite da bi mogao da bude zainteresovan za ovo, ljubazno Vas molim da popunite formular koji možete pronaći na ovom URL linku: https://goo.gl/forms/nRSS7DzO6DxFV9in2

Ukoliko imate pitanja ili zelite da se ukljucite dodatno u realizaciju projekta i druge aktivnosti u sklopu bh. udruzenja ili licno, molim Vas da se obratite e-mailom (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Novikonjic.ba

Rate this item
(0 votes)