Drugi BALKAN SOCCER CAMP: Dobro došli u nevjerovatni Las Vegas!

US Soccer Education iz Denvera, u periodu od 18. do 21. novembra u gradu kocke, ludog provoda i sporta Las Vegasu, organizuje Drugi po redu BALKAN SOCCER CAMP koji ima za cilj da na jednom mjestu okupi sve bosanskohercegovačke talente koji će pred eminentnim sportskim trenerima, skautima i menadžerima pokazati svoje fudbalsko znanje.

Za održavanje kampa, rezervisani su odlični sportski tereni Viper Lacrosse Fields. Inače, na ovom kampu bit će izabrane i selekcije bosanskohercegovačke dijaspore iz SAD-a (U80/U21+) koje će nastupiti na internacionalnom turniru u Denveru krajem maja naredne godine. Informaciju više dobili smo od direktora US Soccer Education Murata Alibašića:


“Poslije odlično odrađenog Prvog kampa u Sarajevu i na zahtjev mnogih naših građana u SAD-u, odlučili smo se da BALKAN SOCCER CAMP približimo i našim fudbalskima nadama u Americi. Kamp će poslužiti za formiranje reprezentativnih selekcija naše dijaspore, uzrasta od 8 do 21 godine, koji će predstavljati bosanskohercegovačku dijasporu na internacionalnom turniru u Denveru 25. maja iduće godine na kojem će nastupiti odgovarajuće selekcije Meksika, Rusije i domaćina Amerike. Pored toga, kamp će poslužiti i za odabir talentovnih igrača koji su sazreli za profesionalni nivo u nekoj od Balkanskih liga.

U tom smislu, već smo osigurali besplatnu desetodnevnu probu za najtalentovanije fudbalere u timovima iz naše domovine i regiona. Novina na ovom kampu je što će svoje mjesto prvi put naći i djevojke jer je u Americi ženski fudbal jako popularan. Programom je predviđeno da se prva dva dana trenira od 9 ujutro do tri popodne, a sljedeća dva dana da se igraju probne utakmice protiv timova iz Nevade i Kalifornije. Pored mene, na kampu će raditi poznati treneri Nedžad Dervišević i Edin Buro koji će voditi treninge najmlađih selekcija (U8-U14), nešto starije fudbalere (U15/U18) vodit će bivši fudbaler i donedavni skaut FK Sarajeva Semjon Milošević.

Selekcije fudbalera preko U-19 trenirat će i za pofesionalne probe odabirati bivši fudbaleri Sarajeva Nenad Vidaković i Nedim Runda. Sa golmanima će raditi jedna istinska legenda Slobodan Janjuš Čobo, bivši vratar mnogih jugoslovenskih timova, dok će brigu o djevojkama voditi trener Erick Frenc. Zadatak svih nas bit će da na ovom kampu pronađemo i potencijalne Zmajeve i predložimo ih FS/NS Bosne i Hercegovine. Pored toga, kampu će prisustvovati novinar i publicista Muhamed Bikić koji će tom prilikom promovirati i svoju knjigu Sportski vremeplov.”

Zvanična prijava za učešće na kampu može se izvršiti na web stranici US Soccer Education http://ussoccereducation.com/

Pripremio: Namik Alimajstorović - BHDINFODESK

Novikonjic.ba

Rate this item
(1 Vote)