National Geographic Magazine UK predstavlja i preporučuje: hladnoratovski bunker transformiran u muzej savremene umjetnosti

Projekat Bijenale D-0 ARK Underground nastavlja da privlači pažnju najznačajnijih svjetskih medija.

U dvobroju za juli-avgust izdanja za Veliku Britaniju, uz fotografiju umjetničkog rada “Budućnost pripada nama” egipatskog umjetnika Basima Magdija, National Geographic Magazine prestavlja svojim čitaocima Bunker u Konjicu koji je, zahvaljujući poznatim svjetskim umjetnicima postao, jedinstven u svijetu, Muzej savremene umjetnosti.

“Tokom 2017., nakon priloga o Projektu Bijenale CNN-a, poznati Britanski “Indipendent” objavio je tekst o Projektu Bijenale, a prije nekoliko dana BBC je takodjer snimio prilog kojeg će uskoro emitirati širom svijeta. Dobili smo molbu za snimanje priloga o Projektu Bijenale od Austijske Kamera TV kao i nizozemske TV kuće koja komunicira sa 650 hiljada turista. Za Direkciju Projekta važna je činjenica da se na istom mjestu u novom broju National Geographic Magazina čitaoce informira o izložbi jednog od najpoznatijih svjetskih umjetnika Demiena Hirsta na Venecijanskom bijenalu”, kazala je za portal Novikonjic.ba, koordinatorica Projekta, Sandra Miljević Hozić.

National Geographic Magazine takodjer informira svoje čitaoce o izložbi u Stuttgartu koja je realizirana u suradnji Württembergische Kunstverein i Projekta Bijenale D-0 ARK Undeground, i na kraju najavljuje se peto izdanje Projekta Bijenale koje će se desiti u aprilu 2019. godine sa umjetnicima iz Sjedinjenih Američkih Država i Ruske Federacije kao partnerima.

Novikonjic.ba

Rate this item
(0 votes)