Konjičani pobijedili na drugom Turniru društvenih inovacija

Drugi Turnir društvenih inovacija održao se jučer u Bugojnu. Na turnirima društvenih inovacija, koji će biti održani u maju širom BiH, okupit će se 375 grupa najuspješnijih mladih iz 58 općina i gradova.


Na jučerašnjem Turniru su bili mladih iz Konjica, Gornjeg Vakufa, Busovače, Novog Travnika, Bugojna i Donjeg Vakufa.
Svi učesnici su, uz podršku Mozaikovog tima, pronalazili novo i bolje riješenje za njihove probleme u zajednicama.
Članovi Odbora omladinske banke Konjic su zaista ponosni na neformalne grupe iz našeg grada. Već drugu godinu za redom Konjička ekipa u sastavu Amra Mehović, Tiro Lejla, Dženan Špago, Ahmed Prohić i Kemal Prohić osvajaju prvo mjesto na Turniru. Pored prvoplasirane ekipe, sve ekipe iz Konjica su imale zapažene rezultate, iako je konkurencija bila doista jaka.


„Zaista smo izuzetno zadovoljni sa ekipama iz Konjica, koje su među prvima na Turniru. Ovo je pokazatelj da mladi mogu i znaju, a svi građani iz Konjica trebaju biti ponosni na to kakve mlade imaju u svom gradu.“ – izjavila je Adisa Salčin, koordinatorica Omladinske banke Konjic.

Podsjećamo da je Odbor omladinske banke Konjic projekt Općine Konjic i Fondacije Mozaik. Odbor je u 4 godine podržao 36 projekata neformalnih grupa mladih u vrijednosti od 128 800 KM.

Almedina Kašić/novikonjic.ba

Rate this item
(0 votes)