Konjic domaćin srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH

Foto: Vesna Begtašević (Facebook) Foto: Vesna Begtašević (Facebook)

Večeras se predstavljaju srednjoškolci iz Trebinja, Bihaća i Viteza.

U Konjicu se uspješno odvija 15. festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH (17.4. - 22.4.2017.).

Festival su u ponedjeljak otvorili mladi glumci Srednje škole iz Konjica, predstavom „Glembajevi danas“, zatim su nastupili srednjoškolci iz Kaknja, predstavom „DNK“, a SŠC Vlasenice igrali su predstavu „I konje ubijaju, zar ne?“

Drugog dana Festivala svoje glumačko umijeće publici i žiriju pokazali su članovi Pozorišta mladih iz Tuzle, predstava „Hoću kući“; SŠC iz Živinica, predstava „Pušćanje žene“ i Gimnazija “Živinice”, predstava „Vremenski tunel“.

U srijedu je Amatersko pozorište Neretva, iz Konjica igralo „Posjeta stare dame“, gimnazijalci iz Doboja igrali su „Pipi“, a gimnazija “Visoko” „Gospođu ministarku“ Večeras, 20.4. u 18 sati, Gradsko pozorište Trebinje i Pozorište Male stvari Trebinje, igraju predstavu „Kraljević Marko i Kesedžija Musa“, u 19,15 Teatar mladih Bihać, pripremili su predstavu „To smo mi“, a u 20,30 Gradsko kazalište mladih Vitez, odigraće predstavu „Lude sedamdesete“

U petak, 21.04.2017. svoje glumačko umijeće konjičkoj publici pokazaće KŠC Sv. Franjo i Opća gimnazija Tuzla, kroz predstavu „Nada je san budnih“, druga predstava „Želimo ljepše snove“ dolazi iz Gimnazije Bugojno, a treća na programu je predstava „Pruži ruku“, u izvođenju glumačkog ansambla KŠC Sveti Pavao i Opća gimnazija, Zenica.

Kao i svakog festivalskog dana, u 22,00 sata počinje okrugli sto. Za zatvaranje Festivala u subotu, 22.04.2017. godine, domaćini su pripremili izložbu fotografija sa 15. FSDS BiH koju je pripremila Foto sekcija Srednje škole Konjic, a u 19,30 Dječija scena Amaterskog pozorišta Neretva - Konjic izvodi predstavu „Trnoružica i hrabri vitez“, autor: Savo Škobić, režija: Dino Kerić.

Dodjela nagrada i zatvaranje Festivala je u 20,30 sati. Članovi Stručnog žirija su: Hamica Nametak, režiser iz Mostara, Ivana Soldar, glumica Narodnog pozorišta u Tuzli i mr.sc. Miroljub Mijatović, glumac, režiser i rukovodilac dječije i omladinske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

M.Čukle/Novikonjic.ba

Rate this item
(0 votes)