PERSPEKTIVA: Mladi u akciji "Grad koji čita"

Foto: Perspektiva Foto: Perspektiva

Konjičko Udruženje mladih "Perspektiva" danas je održalo akciju prikupljanja knjiga.

Glavno prikupljanje je održano na Trgu državnosti "Alija Izetbegović", a u pripravnosti je bio i Mobilni tim našeg Udruženja, koji je bio na usluzi našim građanima koji nisu bili u mogućnosti da donesu knjige na Trgu.

Akcija je održana u svrhu realizacije projekta "Grad koji čita", koja će se desiti u narednom periodu. Spomenuti projekt je isplaniran kao događaj koji će uključivati razmjenu knjiga među posjetiteljima, a ostatak knjiga će biti doniran Gradskoj biblioteci.

Ovom događaju će prisustvovati mladi muzičari iz Konjica, neki od konjičkih književnika i predstavnici Gradske biblioteke. Cilj ovog projekta je da se na kreativan način mladim ljudima, ali i svim građanima Konjica podigne svijest o važnosti čitanja. O samom događaju, članovi ne žele još uvijek sve detalje da otkriju.

"Zadovoljni smo na odzivu građana što se tiče ove akcije te se nadamo da će i sam događaj biti uspješan i posjećen. Naša je želja da se na događaju pojave ne samo mladi ljudi nego svi građani Konjica. Projekt Grad koji čita je jubilej za naših 5 godina rada" - rekla je za portal novikonjicba, Selma Sultanic, PR Udruženja mladih "Perspektiva".

Adisa Salčin/novikonjic.ba

Rate this item
(1 Vote)