U Konjicu upriličena revija nakita 'Niti jedna žena nevidljiva'

Foto: FENA Foto: FENA

Spomenutu reviju organiziralo je udruženje za pomoć i edukaciju 'Žena za ženu' iz Konjica, s ciljem promocije prave vrijednosti žene.

Dina Alić, predsjednica skupštine toga udruženja kazala je u izjavi za Fenu kako su tom revijom željele pokazati da nakit koje žene nose ima vrijednost tek onda kada se nađe na određenoj ženi.

- Napravili smo simbiozu nakit i žene gdje svaka žena priča svoju priču kroz ogrlicu i nakit koji nosi, a na kraju revije, svaka žena predstavila se ogrlicom i njenim imenom. Na taj način smo na kraju revije dobili ogrlicu koja se zove 'pobjednica' za ženu koja je pobijedila karcinom. Na reviji sudjeluju žene i djevojčice od 7 do 77 godina.Također, predstavljena je i ogrlica 'Mudrost i sultani', koju je nosila jedna žena sa bogatim životim iskustvom u poznoj životnoj dobi, kazala je Alić.

Istaknula je kako je njihov cilj ustvari predstaviti pravu vrijednost i pravi kvalitet žene.

- Ova revija je svojevrsni krik i vapaj, i šalje poruku "Mi smo protiv standardizacije ženske ljepote". Na reviji su predstavljene žene koje ne spadaju u modne trendove po svom fizičkom izgledu, ali spadaju u visoke društvene kvalitete, jer su postigle nešto u svom životu i što su sa margine, na kojoj su se našle, uspjele se izdići, te ostvariti zavidne rezultate u društvenom životu, istaknula je Alić.

FENA/Mirsad Čukle/novikonjic.ba

Rate this item
(0 votes)