Konjičanin Ekrem Macić nagrađen na Međunarodnom festivalu aforizma u Makedoniji

Foto: Google Foto: Google

Bugarin Ivajlo Cvetkov osvojio je nagradu „Zlatna plaketa“, dok je „Srebrna plaketa“ pripala Konstantinu Kazančevu iz Ukrajine, a nagradu „Bronzana plaketa“ dobio je Klaus Piter iz Austrije, u kategoriji karikatura, odlučio je međunarodni žiri koji je 25. januara odlučivao o priznanjima 18. Međunarodnog festivala karikature i aforizma u Strumici u Makedoniji.

Organizacioni odbor Strumičkog karnevala odlučio je da nagradu dodeli Zlatku Krstevskom iz Makedonije.

Žiri koji je radio u sastavu: Maja Čolakova iz Bugarske (predsednica), Miroslav Georgievski, Đorđi Panov, Nikola Sarajlija i Aleksandar Filev, svi iz Makedonije, odlučio je da diplome dobiju karikaturisti: Goran Ćeličanin iz Srbije, Vladimir Semerenko iz Rusije, Cočo Pejev iz Bugarske, Tadeuš Krostos iz Poljske, Branko Zupanič iz Slovenije, Stojan Dečev iz Buarske, Marko Ramos iz SAD i Erdogan Basol iz Turske.

U kategoriji aforizam nagrada „Zlatna plaketa“ dodeljena je aforističaru Miloradu Vujnoviću (Srbija), „Srebrna plaketa“ je pripala Peku Laličiću (Srbija), a „Bronzana plaketa“ Aleksandru Čotriću (Srbija).

Dobitnici diplome za aforizme su: Mane Marović (Srbija), Veselin Zidarov (Bugarska), Pande Petrovski (Makedonija), Ekrem Macić (BiH), Ljubomir Ilić (Srbija), Saša Miletić (Srbija), Veselin Miličević (Srbija), Abdurahman Halilović (Hrvatska) i Nataša Ćurčiska (Makedonija).

Karikature i aforizmi biće izloženi na izložbi, 27 februara, na manifestaciji „Čist ponedelnik“, u okviru Međunarodnog strumičkog karnevala.

Amir Buturović/ novikonjic.ba
Rate this item
(0 votes)