Pedro Almodovar predsjednik žirija 70. festivala u Cannesu

Foto: Google Foto: Google

Španski redatelj Pedro Almodovar bit će predsjednik žirija ovogodišnjeg 70. filmskog festivala u Cannesu, obavijestili su organizatori.

Oscarom nagrađivan redatelj koji već 30 godina utjelovljuje španjolsku kinematografiju na tom će mjestu naslijediti Australca Georgea Millera, redatelja ‘Mad Maxa’.

Na ranijim festivalima u Cannesu dosad je bilo nominirano pet Almodovarovih filmova, a dva su osvojila nagrade: film ‘Sve o mojoj majci’ je 1999. dobio nagradu najbolju režiju, a ‘Vraćam se’ je nagrađen 2006. za najbolji scenarij. No najprestižnija nagrada festivala, Zlatna palma šezdesetsedmogodišnjem je španjolskom redatelju dosad svaki put izmakla, javlja Hina.

‘Iznimno sam sretan što ću obavljati ovu prestižnu funkciju na 70. festivalu. Zahvalan sam, počašćen i imam tremu’, kazao je prvi Španac koji će predsjedavati žirijem festivala u Cannesu. ‘To je velika odgovornost i nadam se da ću biti na visini zadatka. Mogu vam reći da ću mu se dušom i srce posvetiti…. to je velik privilegij’, rekao je.

Festival će se održati od 17. do 28. maja, a imena ostalih članova žirija bit će poznata u aprilu.

Preuzeto sa: mi2.ba/ novikonjic.ba

Rate this item
(0 votes)